Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο δεν συγκίνησε τον Αντι Γκαρσία- Δείτε όσα είπε

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο δεν συγκίνησε τον Αντι Γκαρσία- Δείτε όσα είπε
Ο Άντι Γκαρσία δεν φάνηκε να συγκινείται από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, το αντίθετο του θύμισε τα όσα έχουν ζήσει οι συμπατριώτες του.

«Είναι απαραίτητο για εμένα να εκφράσω τη βαθιά λύπη που νιώθω για όλους τους Κουβανούς, εντός και εκτός Κούβας, οι οποίοι έχουν υποστεί τις θηριωδίες και την καταπίεση που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάστρο και το ολοκληρωτικό καθεστώς του», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Οι υποσχέσεις της λεγόμενης επανάστασής του για πλουραλισμό και δημοκρατία ήταν και παραμένουν ψεύτικες υποσχέσεις και μία προδοσία όλων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ακόμη.

«Οι εκτελέσεις, οι διώξεις και οι φυλακίσεις, πολιτικών αντιφρονούντων και της κοινότητας ΛΟΑΤ, η άρνηση της ελευθερίας του Τύπου, των εκλογών και των θρησκευτικών ελευθεριών, παραμένουν κληρονομιά του. Ισχυρίστηκε ότι η ιστορία θα τον απαλλάξει, αλλά μπορεί επίσης να τον καταδικάσει», έγραψε ο Γκαρσία.

Ο ηθοποιός δήλωσε ακόμη ότι στέκεται όπως πάντα δίπλα στους Κουβανούς που αγαπούν και γιορτάζουν την ελευθερία. «Τους σκληρά εργαζόμενους, εξυπηρετικούς ανθρώπους που ανοίγουν τις καρδιές και τα σπίτια τους σε όλους, είτε στην Κούβα, είτε στην εξορία», πρόσθεσε ακόμη.

«Προσεύχομαι για αυτό που πάντα προσευχόμουν: την αποκατάσταση του συντάγματός μας και την απόλυτη ελευθερία του λαού της Κούβας. Αυτό το όνειρο είναι ζωντανό, αυτή η μάχη είναι ζωντανή. Ας μας δείξει τον δρόμο το πνεύμα του Χοσέ Μαρτί και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», καταλήγει η δήλωσή του.

Πηγή:govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, 16:58