Της Αγγελικής Στόγια

Είναι νέος, ταλαντούχος και του αρέσει να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας μόνο για τη δουλειά του. Ο Γιώργος Βάλαρης είναι ένας ευγενικός και φιλόδοξος άνθρωπος, ένας πετυχημένος σκηνοθέτης και παθιασμένος με ότι καταπιάνεται. Φέτος υπογράφει τη σκηνοθεσία δύο θεατρικών έργων μας μιλάει γι’αυτά, καθώς και για την τηλεόραση. Επίσης μας αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του εαυτού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεμάτο και το φετινό σας πρόγραμμα. Δύο παραστάσεις που φέρουν την υπογραφή σας και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Ας αρχίσουμε με το πολυαναμενόμενο «80’s the musical» και το λέω αυτό γιατί βλέπουμε για πρώτη φορά σε θεατρικό σανίδι να συνυπάρχουν τρεις τραγουδίστριες, η Καίτη Γαρμπή, η Ελένη Φουρέιρα και η Ήβη Αδάμου. Ήταν δύσκολο να τις πείσετε να συμμετέχουν;

Δεν ήταν δύσκολο να τις πείσω. Ήταν επιθυμία και των τριών να κάνουμε κάτι τέτοιο και με εμπιστεύτηκαν. Τους άρεσε παρά πολύ το έργο και ήταν θέμα δύο τριών συναντήσεων όλο αυτό το εγχείρημα.

– Με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή αυτών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’αρχήν θεωρώ σε ένα μιούζικαλ οι καλλιτέχνες πρέπει να τραγουδάνε και να ερμηνεύουν, κάτι που συμβαίνει και στις τρεις κυρίες και να έχουν εμπορικότητα κάτι που το έχουν αναμφισβήτητα.

– Δεν σας άγχωσε το γεγονός ότι είναι άπειρες θεατρικά; Τελικά η επιλογή αυτών των τραγουδιστριών σας δικαίωσε;

Πιστεύω στις δυνάμεις μου και στο ένστικτό μου και δεν έχω πέσει έξω και επειδή είναι και τρεις πολύ καλές ερμηνεύτριες δεν θα μπορούσαν να μην είναι και καλές ηθοποιοί. Το έργο στηρίζεται κυρίως στο τραγούδι και το αποτέλεσμα με δικαίωσε κατά γενική ομολογία και υποκριτικά. Τα κορίτσια είναι έκπληξη όχι για μένα γιατί το ήξερα, αλλά για τον κόσμο. Με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές πρόβες θα έλεγα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

– Θεωρείται πως η Καίτη κλέβει την παράσταση;

Θεωρώ πως ο καθένας έχει το δικό του ρόλο και ο καθένας κλέβει την παράσταση με τον τρόπο του, το πιστεύω αυτό… 

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης