Θέλοντας να αμυνθεί αλλά και να επιτεθεί στις απειλές που δεχόταν η ίδια και η οικογένειά της, ζήτησε τη βοήθεια της ελληνικής δικαιοσύνης, αντί να πάρει άλλα μέτρα. Η Έλενα Ακρίτα εν αναμονή της δίκης της 26ης Νοεμβρίου, σε συνέντευξή της στο «ΦιλGood» αποκάλυψε για το πώς βίωσε το εκφοβισμό η ίδια και μέλη της οικογένειάς της.

Ακόμα κι όταν διαβάζετε για εσάς ανυπόστατες ειδήσεις ή απειλές;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Σε σχέση με τις απειλές, να σας πω ότι έχω μια εκκρεμότητα στις 26 Νοεμβρίου. Υπάρχει μια αγωγή μου σε site που ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπου υπήρχαν απειλές κατά της δικής μου ζωής και της οικογένειάς μου. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, εξ ου και είναι η μόνη φορά που καταφεύγω στην ελληνική δικαιοσύνη».

Γιατί σας θύμωσε αυτό συγκεκριμένα;

«Όταν κάνεις ένα κείμενο που σκοπό έχει να πυροδοτήσει τα πιο βίαια ένστικτα ακραίων ομάδων και ατόμων εναντίον κάποιου ανθρώπου που ζει εδώ, σε μια γνωστή διεύθυνση, τι να κάνω; Δεν θα αμυνθώ; Και πώς θα αμυνθώ; Με γκλοπς, με ξύλο και μπράβους; Δεν τα ξέρω αυτά. Εγώ ξέρω την ελληνική δικαιοσύνη και σ’ αυτήν απευθύνομαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοβηθήκατε;

«Φοβήθηκα. Και όχι μόνο για μένα. Η μητέρα μου ζει μαζί μας και είναι σε μια ηλικία. Ο γιος μου δεν μου φταίει σε τίποτα. Δεν είμαστε εμείς οι κακοί. Τυχαίνει να είμαστε αντιφασίστες. Συγχωρέσετε μας, αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε… Έτσι μεγάλωσα. Ο Λουκής και η Σύλβα Ακρίτα, δυο βαθύτατα δημοκράτες άνθρωποι, ήταν πολύ λογικό να μεγαλώσουν μια βαθιά δημοκράτισσα κόρη. Δεν θα αλλάξω λοιπόν γι’ αυτό. Ο τρόπος της άμυνας και της επίθεσης είναι η δικαιοσύνη. Ας έρθουν εκεί λοιπόν και ας μην το πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή».

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης