Μια πλούσια και διάσημη  20χρονη σκοτώθηκε οδηγώντας την κίτρινη Πόρσε της στην Τεχεράνη. Η σελίδα της στο Instagram γέμισε αμέσως από μηνύματα μίσους στο πρόσωπό της.

Ήταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα όπως τόσα άλλα, όμως έγινε σύμβολο μίας γενιάς που ζει μέσα στην οικονομική ανισότητα. Η πανάκριβη Porsche έφυγε από τα χέρια της 20χρονης καλλονής Παριβάς Ακμπαρζαντέχ  και χτύπησε σε κάποιο δέντρο σε ένα από τους πολυσύχναστους δρόμους του Ιράν. Η ίδια πέθανε ακαριαία. Ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα της, ο πλούσιος εγγονός ενός Αγιατολάχ με το όνομα Mohammad Μοχάμαντ Χουσείν Ραμπανί Σιραζί, κατέληξε λίγο αργότερα. Επρόκειτο σύντομα να παντρευτεί, αλλά όχι την Ακμπαρζαντέχ….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, όταν η Παριβάς Ακμπαρζαντέχ σκοτώθηκε, οι φίλοι της έφτιαξαν μία σελίδα στο Instagram.

Μέσα σε λίγες ημέρες τα άτομα που ακολουθούσαν τη σελίδα αυξήθηκαν από 20.000 σε 40.000, ενώ οι χρήστες έκαναν περίπου 18.000 σχόλια. Εντυπωσιακές φωτογραφίες της νεαρής Ιρανής κοσμούσαν τη σελίδα μαζί με πλήθος μηνυμάτων μίσους και αποστροφής προς το πρόσωπο και τον προκλητικό τρόπο ζωής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν όταν κυκλοφορούσες έτσι έξω. Έπαθες αυτό που σου άξιζε» έγραψε μια χρήστρια με το όνομα Σάρα.

«Αυτά συμβαίνουν στα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα» έγραψε αρκετές φορές κάτω από τις φωτογραφίες της Παριβάς, ένας άλλος.

Η Παριβάς στο Ιράν ήταν ένα είδος σελέμπριτι αφού η ζωή της είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού και είχε πολλούς υποστηρικτές. Όπως φάνηκε μετά τον τραγικό θάνατό της είχε και πολλούς εχθρούς.

Τι προκάλεσε αυτόν τον απίστευτο θυμό; Όχι το γεγονός ότι η πανέμορφη 20χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητο ενός άνδρα που επρόκειτο να παντρευτεί μια άλλη. Αυτό που εξόργισε τον κόσμο ήταν ότι για τα πλούσια παιδιά του Ιράν δεν ισχύουν οι αυστηροί κανόνες που ισχύουν για τους φτωχούς. Η τρομακτική ανισότητα που ρημάζει τη χώρα και η διαφθορά των πλουσίων είναι αβάσταχτα προκλητική….

«Είναι το μίσος της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων για την επίδειξη που κάνουν οι σούπερ πλούσιοι τα τελευταία χρόνια» γράφουν οι New York Times …

Πηγή:The Guardian…
Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης