Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα βρίσκεται ο Daniel Day Lewis με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Αόρατη Κλωστή» («Phantom Thread»), η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

O διάσημος ηθοποιός είναι καλεσμένος της Δάφνης Οικονόμου, της Προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην περίθαλψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γνωριμία της με τον χολιγουντιανό ηθοποιό έγινε μέσω του γιου της, Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος σπούδασε μαζί με τον Daniel Day Lewis στο Μπρίστολ.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο King George, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως είναι ευγνώμων για τη συνεργασία του με πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες στην καριέρα του. Ο ίδιος σχολίασε πως από μικρό παιδί είχε στενή επαφή με το θέατρο και πως η πρώτος ρόλος που ενσάρκωσε ήταν ενός από τους τρεις μάγους, φέρνοντας σμύρνα στον μικρό Χριστό. Από τα 12 του, φοιτούσε σε οικοτροφείο και τότε ήταν που το θέατρο απέκτησε τόσο μεγάλη σημασία στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Daniel Day Lewis υποστηρίζει πως η μέθοδος για τους ρόλους που αναλαμβάνει είναι η μέθοδος Στανισλάφσκι, δηλαδή ταυτίζεται με τον κάθε ρόλο που ενσαρκώνει και τον ενσωματώνει στην προσωπικότητα του. Η μέθοδος αυτή πάει κόντρα στην Βρετανική Σχολή, αλλά ανάμεσα στους εκφραστές του είναι διάσημα ονόματα όπως ο Marlon Brando και ο Robert De Niro.

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης