Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης του έργου του Μπέρναρ Σω «Πυγμαλίων – Ωραία Μου Κυρία» στο θέατρο «Πάνθεον», ο Ορέστης Τζιόβας, που είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της, έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο govastileto.gr και μίλησε για όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνον.

Γεμάτο είναι το εφετινό σου πρόγραμμα θεατρικά. Από τη μία η συμμετοχή σου στην παράσταση «Ωραία μου Κυρία», από την άλλη «Το Βασίλειο της Γης» στο θέατρο Olvio. Ας μιλήσουμε αρχικά για την «Ωραία μου Κυρία». Ποιος είναι ο ρόλος σου; Σε δυσκόλεψε;

Το έργο ξεκινάει ως εξής: μια οικογένεια πηγαίνει καλεσμένη σε ένα σπίτι για τσάι προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά την Ελίζα μεταμορφωμένη, την «Ωραία μου Κυρία» δηλαδή. Ο ρόλος μου είναι ένας Άγγλος της καλής κοινωνίας, ο οποίος ερωτεύεται την Ελίζα κεραυνοβόλα και θα υπάρξει μεταξύ τους χημεία! Δεν σας λέω τι θα γίνει, θα το δείτε κατά τη διάρκεια του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το αν με δυσκόλεψε; Όσο με έχουν δυσκολέψει και οι άλλοι θεατρικοί ρόλοι που έχω παίξει. Όλοι οι ρόλοι, πάντως, έχουν τη δυσκολία τους και διαφορετικές απαιτήσεις.

 Ποιος ηθοποιός πιστεύεις είναι η έκπληξη στο «Ωραία μου Κυρία»;

Η έκπληξη στο έργο είναι ο Κώστας Κόκλας, δεν τον έχουμε ξαναδεί σε τέτοιο ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου στην άλλη παράσταση στην οποία πρωταγωνιστείς στο θέατρο Olvio.

Ο ρόλος μου σε αυτό το έργο δεν έχει καμία σχέση με αυτόν στο «Ωραία μου Κυρία». Το «Βασίλειο της Γης» είναι ένα πιο σύγχρονο έργο, γραμμένο στη δεκαετία του ’70. Η ιστορία έχει να κάνει με δύο ετεροθαλείς αδελφούς που διεκδικούν αρχικά ένα σπίτι και τελικά στη συνέχεια και την ίδια γυναίκα. Είναι ένα βαθύ έργο. Ο ένας από τους δύο αδελφούς είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, έχει πολύ στενή σχέση με τη μητέρα του, γι’ αυτό και θέλει να κρατήσει εκείνος το σπίτι. Έχει να κάνει γενικότερα με την επιβίωση ενός ανθρώπου και μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επιβιώσει.

Εκεί συνεργάζεσαι με την Παναγιώτα Βλαντή. Σε ενόχλησαν τα δημοσιεύματα που σε ήθελαν ζευγάρι μαζί της;

Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Παναγιώτα. Είναι…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης