Με αφορμή το θεατρικό έργο «Αντιγόνη» που ετοιμάζει αυτό τον καιρό ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης και θα ανέβει στην Επίδαυρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη Real κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Ελένης Φουρέιρα που είπε πως θα ήθελε να παίξει Αρχαίο Θέατρο στην Επίδαυρο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης χωρίς να μασήσει τα λόγια του είπε: «Όταν λες να «κατέβει» κυριολεκτείς; Με… αλεξίπτωτο θα κατέβει; Ξέρεις κάτι και δεν το λες; (σ.σ.: γελάει). Ο καθένας έχει δικαίωµα να κάνει σχέδια και να ονειρεύεται, αλλά πρέπει να ξέρει πρώτα πού πηγαίνει. Την ξέρει την Επίδαυρο ή την έχει ακουστά; Ξέρει πως πρόκειται για έναν ιερό χώρο, στον οποίο έχουν χύσει ιδρώτα σώµατος και ψυχής σπουδαίοι δηµιουργοί; Κι αν ναι, µε τι σκοπεύει να “κατέβει” εκεί, αν όχι µε… αλεξίπτωτο; Έχει στον νου της κάτι ή µας απειλεί για να γίνει θόρυβος;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Εσύ ήσουν έτοιµος να βάλεις τον Σάκη Ρουβά στην Επίδαυρο µε τις «Βάκχες»…

«Του διαβόλου, όντως, όπως και πολλοί άλλοι! Αυτός ο ρόλος αρέσει σε πολλούς. Ο Σάκης θα έπαιζε στην Επίδαυρο σε µια παράσταση µε όραµα και πρόταση, µε έναν συγκεκριµένο ρόλο και µε ένα σηµαντικό επιτελείο συνεργατών πλάι του. Και όπως είδατε, µέσα από σκληρή δουλειά πέτυχε να κερδίσει κοινό και ειδήµονες. Μπορεί η παράστασή µας να µην µπήκε τελικά στην Επίδαυρο, παίχτηκε όµως και στο Ηρώδειο και σε µεγάλα φεστιβάλ. Ο Σάκης πάλεψε σκληρά να τα καταφέρει. Είχε δέος ενώ αναµετριόταν µε το αρχαίο δράµα, δεν το έκανε για να προκαλέσει ή να συζητηθεί. Αν το κάνει και η Φουρέιρα, τι να σου πω; Θα το δείξει ο χρόνος.»


Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης