Ένα επικίνδυνο είδος μύγας που μεταδίδει το παράσιτο της λεϊσμανίασης και συναντάται στις ακτές του Παλαουάν στις Φιλιππίνες (οι ντόπιοι το αποκαλούν κουνούπι) σπέρνει τον τρόμο τις τελευταίες ημέρες στους ιθύνοντες του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», ο νέος εφιάλτης προστέθηκε στη λίστα με τα παιχνίδια πολέμου του «γείτονα» Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τους τυφώνες που σαρώνουν τις ακτές των Φιλιππίνων σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» τα ποσοστά κινδύνου για όλους όσοι θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λοιμώδης νόσος cutaneous leishmaniasis, γνωστή ως η ασθένεια που «τρώει τις σάρκες», προκαλείται από μικροσκοπικές μύγες της άμμου (sand flies), οι οποίες εντοπίζονται σε ορισμένες παραλίες του Παλαουάν, όπως οι Σαμπάνγκ, Πορτ Μπάρτον και Ελ Νίντο, σύμφωνα με όσα αναφέρει διαδικτυακή σελίδα ενημέρωσης τουριστών με προορισμό το νησί.

Οι ντόπιοι ονομάζουν αυτές τις μύγες «κουνούπια», αφού το τσίμπημά τους προκαλεί φαγούρα και πρήξιμο, ωστόσο, αν δεν επέμβει γιατρός, δημιουργούνται επώδυνες πληγές που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή του ανθρώπου. Η καλύτερη προφύλαξη απέναντι σε ένα τέτοιο μολυσματικό τσίμπημα είναι τα εντομοαπωθητικά, καθώς και κατάλληλα ρούχα για τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στην ίδια σελίδα αναφέρεται ότι οι επισκέπτες κινδυνεύουν να νοσήσουν από ελονοσία στις περιοχές κάτω των 600 μ. κατά την περίοδο των βροχών (Ιούνιος – Νοέμβριος), και ιδιαίτερα σε περιοχές του Μιντανάο, στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του Παλαουάν, ενώ είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για τον ιό της ηπατίτιδας Α που μαστίζει πολλές περιοχές της Ασίας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης