Αν κάποιος ισχυριζόταν ότι ήταν δυνατό για το μέσο άνθρωπο να βγάλει εκατομμύρια μέσω του διαδικτύου πριν από μόλις μία δεκαετία, θα άκουγε απλώς γέλια αντί για απάντηση. Σήμερα, όμως, υπάρχουν αμέτρητοι εκατομμυριούχοι του Internet που μετέτρεψαν μια μεγάλη ιδέα σε τεράστιο κέρδος, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου για την προώθηση της επιχείρησής τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που μπορούν να ζουν αποκλειστικά με τα χρήματα που κερδίζουν εκμεταλευόμενοι τα οφέλη του διαδικτύου. Στη συνέχεια θα διαβάσετε δέκα τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τον επιτυχημένο αυτό δρόμο.

Πώληση φωτογραφιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διαδίκτυο έχει προκαλέσει μια έκρηξη στη ζήτηση των φωτογραφιών. Καθώς ο αριθμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των εμπορικών καταστημάτων έχει αυξηθεί δραματικά με την αύξηση των online media υπάρχει μια τεράστια ανάγκη για αποθέματα υψηλής ποιότητας φωτογραφιών.

Ο Yuri Arcurs είναι ο άνθρωπος που μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί για να καλύψει τις ανάγκες του όσον αφορά το απόθεμα φωτογραφιών. Ως ένας εκ των κορυφαίων στο χώρο της φωτογραφίας παγκοσμίως, πουλάει μια εικόνα κάθε 8 δευτερόλεπτα, 24 ώρες την ημέρα (πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε πάνω από 4 εκατομμύρια εικόνες κάθε χρόνο). Ο Arcurs κερδίζει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, απλά με το να είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει. Υπάρχουν πολλοί μεγάλοι φωτογράφοι στον κόσμο και το μόνο εμπόδιο εισόδου στην αγορά είναι τόσο χαμηλό όσο το κόστος μιας φωτογραφικής μηχανής.

Αν είστε επαγγελματίας φωτογράφος (ή ακόμα και χομπίστας) θα πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα πώλησης των εικόνων σας στο διαδίκτυο.Υπάρχουν αρκετά site που μπορείτε να ανεβάσετε και να πουλήσετε τις φωοτγραφίες σας.Ενδεικτικά αναφέρουμε istockphoto, stockxpert, fotolia, crestock κ.α

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάντε tweets για σπόνσορες

Υπάρχουν εκατοντάδες διαδικτυακές πλατφόρμες που σας δίνουν την ευκαιρία να βγάλετε χρήματα στο Twitter χρεώνοντας διάφορους χορηγούς απλά και μόνο επειδή προωθείτε τα διαφημιστικά τους μηνύματα στους “followers” σας. Μπορείτε να ορίσετε το ποσό που θέλετε να πληρωθείτε για κάθε tweet που κάνετε, επιλέξτε μια κατηγορία και ύστερα τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε στη συνέχεια να περιμένετε τους διαφημιστές να επικοινωνήσουν μαζί σας και να δεχθούν την προσφορά σας, δίνοντας σας το ποσό που ορίζεται για κάθε tweet που κάνετε.Ενδεικτικά αναφέρουμε sponsoredtweets, buysellads, addynamo κτλ

Κέρδη από διαφημίσεις σε blog

Αν έχετε ήδη ένα blog με ένα καλό κοινό αναγνωστών, τότε θα είναι αρκετά εύκολο για να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή και να μετατρέψετε την δημοτικότητά σας σε χρήματα. Δίκτυα διαφημίσεων όπως το Google AdSense πληρώνουν πολλά λεφτά για να τοποθετήσετε τις διαφημίσεις τους στο site σας. Λαμβάνετε μια πληρωμή κάθε φορά που ένας αναγνώστης κάνει κλικ σε μια από τις τοποθετημένες διαφημίσεις.

Ένας από τους πιο επιτυχημένους bloggers σήμερα είναι ο John Chow, ένας Καναδός blogger που κερδίζει περισσότερα από $40.000 το μήνα από τις πωλήσεις διαφημίσεων και άλλες πηγές εσόδων.

Πώληση affiliate προϊόντων ή υπηρεσιών

Εάν έχετε ταλέντο στον τομέα των πωλήσεων θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ασχολειθείτε με την πώληση προϊόντων για θυγατρικές εταιρείες. Αν ψάξετε θα δείτε πως εταιρείες όπως η Amazon τρέχουν ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα που σας επιτρέπει να βγάλετε χρήματα διαφήμιζοντας οποιοδήποτε από τα προϊόντα που έχουν προς πώληση στην ιστοσελίδα τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε επίσης linkwise,clickbanner και forrestview

Γράψτε ένα e-Book

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της αυτο-δημοσίευσης βιβλίων αναπτύσεται ραγδαία στο διαδίκτυο, σε τέτοιο σημείο που δεν είναι απαραίτητο να έχεις την δική σου ιστοσελίδα προκειμένου να προωθήσεις ένα βιβλίο. Η Amazon, η Barnes & Noble και η Kobo είναι μόνο μερικές από τις επιχειρήσεις, στα site των οποίων θα μπορούσε κανείς να δημοσιεύσει ένα βιβλίο σήμερα, με ποσοστά προμήθειας της τάξης μέχρι και 70% για κάθε πώληση. Η νεαρή συγγραφέας Αμάντα Χόκινγκ από τη Μινεσότα κάνει περισσότερο από $ 2 εκατομμύρια το χρόνο από τις πωλήσεις ebook της. Οι ιστορίες της Αμάντα Χόκινγκ σχετικά με, trolls, βρικόλακες και ζόμπι πωλούνται ως «υπερφυσικά εφηβικά ρομάντζα» για 2,99 δολάρια.

Γίνετε εικονικός βοηθός “virtual assistant”

Κάθε μικρός επιχειρηματίας θα ήθελε να προσλάβει έναν βοηθό για πλήρη απασχόληση που να ασχολείται με τα μικρά πράγματα της επιχείρησης έτσι ώστε ο ίδιος να εξοικονομεί χρόνο για πιο εξειδικευμένες διεργασίες που πρέπει να εκτελέσει. Πολλοί όμως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος με το οποίο επιβαρύνονται από την προσθήκη ενός βοηθού στην επιχείρησή τους. Χάρη στο Διαδίκτυο, όμως, μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν βοηθούς μερικής απασχόλησης που εργάζονται για μια ολόκληρη σειρά από πελάτες, και σε πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι ένα μέλος του προσωπικού πλήρους απασχόλησης.

Εάν σας διευκολύνει να εργάζεστε από το σπίτι, η περίπτωση αυτή μπορεί να είναι μια τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσετε ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Οι Εικονικοί βοηθοί μπορούν να κερδίσουν περίπου 20 δολάρια την ώρα, εκτελώντας εργασίες όπως η κράτηση εισιτηρίων, η αλληλεπίδραση με τους πελάτες και η ενασχόληση με τις καθημερινές ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων.Π.χ elance, odesk κτλ

Ανταμείψτε τις ικανότητές σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τουλάχιστον μια δεξιότητα που φέρει μια εν δυνάμει αξία στην διαδικτυακή αγορά, και μέχρι τώρα αυτή η ικανότητα μπορεί να ήταν αδύνατο να έχει κέρδος στην παραδοσιακή αγορά εργασίας.

Ιστοσελίδες όπως το 99Designs, Elance, Freelancer,Etsy και iWriter επιτρέπουν στους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ως συγγραφείς, προγραμματιστές, σχεδιαστές, μεταφραστές,δημιουργούς κοσμημάτων,γλύπτες,ζωγράφους και πολλά άλλα. Τα Freelancing sites, όπως λέγονται, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το εισόδημά σας στον ελεύθερο χρόνο σας, και σας δίνει μεγάλο κίνητρο, να αξιοποιήσετε τις δεξιότητές σας με μια καλή ανταμοιβή και αναγνώριση.

Πωλήσεις στο eBay

Το eBay είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε τα ανεπιθύμητα πράγματα σας σε χρήματα. Στην πραγματικότητα, η παγκόσμια αγορά του eBay μπορεί να προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία σε έξυπνους εμπόρους να αγοράζουν και να πωλούν με το δικό τους τρόπο και να επωφελούνται από αυτό. Ακόμα καλύτερα, αν έχετε τις ικανότητες να δημιουργείτε πράγματα που οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν θα μπορούσε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση από το σπίτι σας, και να πουλάτε τα προϊόντα σας σε πελάτες από όλο τον κόσμο.

Δοκιμαστής εφαρμογών κινητών τηλεφώνων

Οι άνθρωποι που έχουν το χρόνο και την επιθυμία να δοκιμάσουν κάποιες εφαρμογές φτιαγμένες για κινητά τηλέφωνα, και να ανακαλύψουν πιθανά σφάλματα που διέφυγαν από τους προγραμματιστές, μπορούν να ανταμειφθούν για την προσπάθεια τους αυτή. Το uTest είναι μια τέτοια εφαρμογή. Τα άτομα που έχουν υπογράψει θα έχουν επίσης την ευκαιρία να χτίσουν κάποια φήμη με βάση τις δοκιμές που έχουν κάνει μέχρι τώρα, πράγμα το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να εργαστούν στο άμεσο μέλλον στον ίδιο τομέα με μεγαλύτερη επιτυχία και γιατί όχι, και αυξημένα κέρδη. Μερικά site που μπορείτε να βρείτε τέτοιες ευκαιρίες δουλείας είναι το indeed,freelancer κτλ

Συμμετοχή σε online έρευνες

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που εδώ και χρόνια προκειμένου να λανσάρουν ένα προιόν αλλά και για να πάρουν πιο πολλές πληροφορίες σε σχέση με την ψυχολογία των καταναλωτών οργανώνουν έρευνες.Πολλές απο αυτές πλέον είναι online και μπορείτε να συμετέχετε και να πληρώνεστε.Ενδεικτικά αναφέρουμε opinionbar, ipoll κτλ

Με λίγα λόγια, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο online κόσμος είναι ακριβώς όπως και η πραγματική ζωή. Οι ίδιες ευκαιρίες που υπάρχουν στην πραγματική ζωή υπάρχουν και στο διαδίκτυο, με τη μόνη διαφορά ότι έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε κοινό που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Πηγή: διαδικτυακές λύσεις – aboutnet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης