Ηνωμένο Βασίλειο: Υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο - επιτρέπεται το άτμισμα παντού

Ηνωμένο Βασίλειο: Υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο - επιτρέπεται το άτμισμα παντού
Η βρετανική κυβέρνηση ενσωμάτωσε πρώτη την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού, στην οποία εντάσσονται και οι ρυθμίσεις που θα διέπουν πλέον την αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Οι περιορισμοί οι οποίοι επικυρώθηκαν είναι οι λιγότεροι δυνατοί, σε σχέση και με ότι ισχύει σε άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα επιτρέπεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους, όπως και οι πωλήσεις από απόσταση (π.χ. μέσω διαδικτύου), ενώ θα απαιτείται ειδική γραφειοκρατία και άδεια μόνο για διακρατικές συναλλαγές.

Η διαφήμιση των προϊόντων του ηλεκτρονικού τσιγάρου όμως απαγορεύονται στον έντυπο Τύπο, το διαδίκτυο και την τηλεόραση, αλλά θα επιτρέπεται στους δρόμους, στους κινηματογράφους και στα σημεία πώλησης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η χορηγία εκδηλώσεων από εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά.

Οι κανονισμοί αυτοί θα ισχύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 20 Μαΐου, αλλά η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα μπορούν να επιλέξουν δικούς τους ξεχωριστούς ρυθμιστικούς κανόνες.

Διαβάστε ακόμη:


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, 23:07