Η εταιρεία ESOLAR παρουσιάζει όλα τα «μυστικά» για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που πρέπει να γνωρίζετε!

1. Γιατί να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μας εξασφαλίζει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης σχεδόν όλο το χρόνο με την επιπρόσθετη ευκολία της άμεσης παροχής χωρίς να χρειάζεται χρήση της ηλεκτρικής αντίστασης του θερμοσιφώνου. Σημαντικό επίσης είναι ότι συμβάλλουμε στην μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς στην μείωση των εκπομπών ρύπων.Σημαντικό πλεονέκτημα του ηλιακού είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει με το ηλεκτικό ρεύμα αλλά και να εκμεταλλευθεί τη χρήση του καλοριφέρ.Με λίγα λόγια πάντα μπορούμε να έχουμε ζεστό νερό.

2. Κάνει απόσβεση ο ηλιακός που θα επιλέξω;

Με τα δεδομένα ηλιοφάνειας της Ελλάδας το κόστος ενός ηλιακού συστήματος αποσβένεται σε 2-3 χρόνια. Αν σκεφτούμε ότι οι Ηλιακοί θερμοσίφωνες ESOLAR έχουν διάρκεια ζωής άνω των 20 χρόνων, το αρχικό κόστος επένδυσης επιστρέφεται πολλαπλές φορές κατά το παραπάνω διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3.Πως επιλέγω ηλιακό θερμοσίφωνα;

Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού πρέπει να γίνεται με βάση τα άτομα που θα καταναλώνουν ζεστό νερό. Η διεθνής πρακτική συνιστά 40 λίτρα ανά άτομο.

Ενδεικτικά λοιπόν έχουμε:

• Για την εξυπηρέτηση 1-2 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 100 Lt
• Για την εξυπηρέτηση 2-3 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 120 Lt
• Για την εξυπηρέτηση 3-4 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 160 Lt
• Για την εξυπηρέτηση 4-5 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 200 Lt

Εξίσου σημαντική είναι και η συλλεκτική επιφάνεια που θα πρέπει να εφοδιάσουμε το ηλιακό μας σύστημα, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά τις ανάγκες μας. Αυτό υπολογίζεται αφενός βάση των αναγκών μας σε ζεστό νερό χρήσης και αφετέρου των κλιματολογικών δεδομένων ή τυχόν τεχνικών περιορισμών της θέσης στην οποία θα εγκαταστήσουμε το ηλιακό μας (Ηλιοφάνεια, γεωγραφικό πλάτος, προσανατολισμός ηλιακού, κλίση ηλιακών συλλεκτών κ.α.)



4. Συνεισφέρουν τα ηλιακά συστήματα στην προστασία του περιβάλλοντος;

Κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας ενός ηλιακού συλλέκτη υψηλής απόδοσης αποτρέπει την παραγωγή 12,5 kg διοξειδίου του άνθρακα CO2 περίπου ετησίως.

5. Τα ηλιακά συστήματα λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι;

Τα ηλιακά συστήματα ESOLAR είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με πολύ καλή απόδοση όλο το χρόνο, με προϋπόθεση την ηλιοφάνεια 3-4 ωρών μεταξύ 10.00 π.μ. και 15.00 μ.μ.Oι επιλεκτικοί συλλέκτες εξασφαλίζουν καταπληκτικές αποδόσεις και το χειμώνα! Εδώ είναι μάλιστα και το σημείο που υπερέχει ο ηλιακός Θερμοσίφωνας ESOLAR.

6. Τι κάνω σε περίπτωση παγετού;

Σε περίπτωση μεγάλου παγετού, που υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν οι σωλήνες του δικτύου, μην χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική αντίσταση έως ότου είστε σίγουροι ότι ξεπάγωσαν οι σωλήνες και υπάρχει κανονική ροή νερού προς τον ηλιακό.Επίσης αφήστε να τρέχει η βρύση σας προκειμένου να υπάρχει ροή στις σωλήνες.

7. Τι κάνω εάν δεν καταναλώνω όλο το ζεστό νερό που παράγει ο ηλιακός θερμοσίφωνας π.χ. όταν λείπω για διακοπές;

Κατά τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, σκεπάστε μέρος της συλλεκτικής επιφάνειας ή ολόκληρο το συλλέκτη/ες (αν λείπετε σε διακοπές). Έτσι μειώνετε την καταπόνησή του Ηλιακού σας, αυξάνεται τη διάρκεια ζωής του και αποφεύγετε την τυχόν ενεργοποίηση της θερμικής ασφάλειας που προστατεύει τον Ηλιακό από πιθανή δυσλειτουργία του Θερμοστάτη.

8.Τι μπόιλερ (θερμοδοχεία) υπάρχουν;

Βασιζόμενοι σε υψηλές προδιαφραφές διαθέτουμε:

– Μπόιλερ Glass: Θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη κατασκευή, κυρίως για τις αντοχές της σε σκληρά νερά και για την υψηλή ελαστικότητά της, προστατεύοντας από ρωγμές λόγω συστολής και διαστολής κατά τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία. Συνοδεύεται απο 8 χρόνια Εγγύηση.

– Μπόιλερ Ανοξείδωτο (ΙΝΟΧ): Δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και την ηλεκτρόλυση. Συνοδεύεται απο 13 χρόνια Εγγύηση.

9.Επιλλεκτικοί Συλλέκτες

Διαλέξτε ηλιακό θερμοσίφωνα με επιλλεκτικό συλλέκτη. Προσφέρει πολύ καλύτερη απόδοση από οποιονδήποτε κοινό συλλέκτη. Σε περίπτωση που επιλέξετε ηλιακό θερμοσίφωνα ESOLAR αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας απασχολεί μιας και χρησιμοποιούμε μόνο επιλεκτικούς συλλέκτες.

10. Μπορώ να βάλω ηλιακό σε κεραμοσκεπή;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες μας διαθέτουν ειδικές βάσεις στήριξης για κεραμοσκεπή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μια εκ των κεκλιμένων επιφανειών της κεραμοσκεπής σε σωστό προσανατολισμό (κυρίως νότιο).Σε αντίθετη περίπτωση κατασκευάζεται από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας ειδική βάση προκειμένου να προσφέρει τον κατάλληλο προσανατολισμό.

11. Είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού;

Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η απόδοσή του. Κάνοντας service ανά δύο χρόνια , βοηθάμε το σύστημά μας να “αντέξει” στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει ζεστό νερό για περισσότερα χρόνια και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε το θερμοδοχείο από τα άλατα και τα βακτήρια που δημιουργούνται από το νερό του δικτύου. Το αποτέλεσμα είναι επομένως διπλό: α).Οικονομία: καθώς επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και μάλιστα ακόμα πιο αποδοτικά β).Υγεία: το ζεστό νερό του μπάνιου και της κουζίνας είναι καθαρό από άλατα, μικρόβια και σκουριές.

12. Κάθε πότε πρέπει να κάνω service και τι περιλαμβάνει;

Καλό είναι το πρώτο service του συστήματός μας να γίνει στο τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια. Κάνοντας το service, το συνεργείο οφείλει να ελέγξει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και να αλλάξει το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ.

13. Tι είναι το ανόδιο;

Το ανόδιο είναι μια ράβδος μαγνησίου και στην πραγματικότητα αποτελεί την καθοδική προστασία του συστήματος από ηλεκτρόλυση . Είναι μία μέθοδος προστασίας για την διάβρωση των μετάλλων τα οποία έρχονται σε επαφή με διαβρωτικά υλικά (νερό). Η καθοδική προστασία επιτυγχάνεται με την προσθήκη κατάλληλου υλικού, του ΑΝΟΔΙΟΥ, το οποίο διαβρώνεται στην θέση των προστατευομένων μετάλλων. Η χρησιμοποίηση του ανοδίου ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος προστασίας των εγκαταστάσεων ύδρευσης-θέρμανσης και ηλιακών τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και από άποψη υγιεινής.



14. Ποιους ηλιακούς προτιμάτε:

Η εμπερία μας δείχνει ότι ανάλογα με τις ανάγκες σας δείχνετε ιδιαίτερη προτίμηση στα παρακάτω μοντέλα μας.:

1. Ηλιακοί Θερμοσίφωνες GLASS 160 λίτρα
2. Ηλιακοί Θερμοσίφωνες INOX 160 λίτρα
3. Ηλιακοί Θερμοσίφωνες GLASS 200 λίτρα
4. Ηλιακοί Θερμοσίφωνες GLASS 120 λίτρα
5. PREMIUM GLASS 160 λίτρα

15. Ποια πιστοποιητικά πρέπει να έχει ένα ηλιακό σύστημα για να θεωρείται αξιόπιστο;

Ένα ηλιακό σύστημα πρέπει να έχει δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ (CE), test report βαθμού απόδοσης από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και πιστοποίηση SOLAR KEYMARK.

16. Τι σημαίνει το σήμα CE που πρέπει να έχει κάθε ηλιακός θερμοσίφωνας;

Σημαίνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία με δήλωση συμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ έχει εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας της λειτουργίας του ηλεκτρικού μέρους της συσκευής.

17. Μπορώ σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας να μεταφέρω το σύστημα ή χρειάζεται να αγοράσω καινούργιο;

Η απεγκατάσταση και μεταφορά ενός ηλιακού συστήματος είναι ιδιαίτερα απλή σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας. Η εργασία αυτή όμως οφείλει να γίνεται από κάποιον ειδικό ή από το συνεργείο της εταιρείας μας.

18. Υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορεί να δουλέψει ο ηλιακός θερμοσίφωνας εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα;

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε συνεργασία με το καλοριφέρ (λέβητα) ή την αντλία θερμότητας.

19. Ποια είναι η προτεινόμενη ρύθμιση του θερμοστάτη;

Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύνδεση της ηλεκτρικής αντίστασης και του θερμοστάτη ασφαλείας ενός ηλιακού πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους ισχύοντες τυπικούς κανόνες αφαλείας και πάντα από ηλεκτρολόγους που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Ο θερμοστάτης είναι συνήθως ρυθμισμένος στους 60 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο η προτεινόμενη ρύθμιση θερμοκρασίας είναι οι 75 βαθμοί Κελσίου. Προσοχή: Μην ανάβετε την αντίσταση ΠΟΤΕ με άδειο boiler!

20. Γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει χαμηλή απόδοση;

Χαμηλή απόδοση μπορεί να έχει αν υπάρχει:

• χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής.
• Σκίαση του συλλέκτη
• Ανεπαρκής ηλιοφάνεια (κατά τους χειμερινούς μήνες συνήθως)
• Λόγω αλάτων. Μπορεί να έχει βουλώσει κάποια σωλήνα του συστήματος με αποτέλεσμα τη μη κυκλοφορία του θερμικού υγρού
• Κακή κατάσταση των ενώσεων με αποτέλεσμα έστω και ελάχιστη διαρροή
• λάθος προσανατολισμός ή κλίση των συλλεκτών
• συσσωρευμένη σκόνη / λάσπη στους υαλοπίνακες.
• Ανεπαρκής μόνωση στις παροχές απο και προς την κατοικία.
• Πολύ χαμηλή θερμοκρασία νερού εισαγωγής.

21. Ποιά η διαφορά μεταξύ του κλειστού και του ανοικτού κυκλώματος;

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας προτείνουμε να είναι κλειστού κυκλώματος (λειτουργία με αντιψυκτικό) διότι αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα.

22. Πόση ώρα πρέπει να έχω ανοικτό το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να ζεσταθεί το νερό του θερμοδοχείου;

Μετρήσεις μας δείχνουν ότι περίπου μια ώρα ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου επαρκούν για να ζεσταθεί το νερό.

23.Εγγύση ηλιακού θερμοσίφωνα.

Εκτιμώντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνεται με την αγορά ηλιακού της εταιρείας μας εφοδιάζουμε της συσκευές μας με

• 25 χρόνια εγγύηση για τον συλλέκτη
• 8-13 χρόνια για το θερμοδοχείο

Έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είστε σε θέση να διαλέξετε τον ηλιακό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Για ότι χρειαστείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας https://www.esolarshop.net ή να μας καλέσετε στο 2109601013 ώστε να συμβουλευτείτε τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης