Το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Greek Food Ambassadors» απέσπασε το εστιατόριο ελληνικής κουζίνας «Μάνας Κουζίνα Κουζίνα» για το 2018, στα «ESTIA AWARDS», το δημοφιλέστερο θεσμό βράβευσης των καλύτερων στο χώρο της εστίασης. 

«Είμαστε υπερήφανοι και μας τιμά ιδιαίτερα ο τίτλος του Ασημένιου Greek Food Ambassador 2018, που στα 4 χρόνια λειτουργίας του το Μάνας Κουζίνα Κουζίνα στεύθηκε άξιος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων» δήλωσε ο Στέφανος Σπάθας, εμπνευστής και δημιουργός του εστιατορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Μάνας Κουζίνα Κουζίνα» δημιουργήθηκε με αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία. Να επαναφέρει την σχεδόν χαμένη παραδοσιακή κουζίνα των μαμάδων και των γιαγιάδων μας από τον τόπο καταγωγής τους αλλά και να αναδείξει γενικότερα όχι μόνο την τοπική αλλά και την δημιουργική ελληνική κουζίνα καθώς και τα ελληνικά τοπικά και Π.Ο.Π. προϊόντα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το βραβείο Greek Food Ambassadors γιατί επιβραβεύει μια προσπάθεια που έχει γίνει με πολύ μεράκι. Έχουμε συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό τοπικών συνταγών από όλη την Ελλάδα, τις οποίες μαγειρεύουμε για το μεσημεριανό μας μενού και συνεργαζόμαστε με μικρούς και μεσαίους παραγωγούς τοπικών και Π.Ο.Π. προϊόντων τα οποία συνθέτουμε δημιουργικά για τη βραδινή a la cart κουζίνα μας» δήλωσε ο chef του Μάνας Κουζίνα Κουζίνα, Δημήτρης Αϊβαλιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Μάνας Κουζίνα Κουζίνα» διαθέτει επίσης σήμα ποιότητας «Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας» από το Υπουργείο Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το 2017 διακρίθηκε με το Διεθνές βραβείο «Expert’s Choice Award» ενώ έχει λάβει για δύο συνεχόμενες χρονιές 2016 και 2017 «Certificate of Excellence» από τη διεθνή πλατφόρμα κριτικών «TripAdvisor».

 Γνωρίστε το
:

Λίγα λόγια για το «Μάνας Κουζίνα Κουζίνα»

Είναι παραδοσιακό μαγειρείο ελληνικής – μεσογειακής διατροφής και ελληνικών προϊόντων τροφίμων και ποτών αποκλειστικά.

Επενδύει στο ελληνικό προϊόν, στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα, στους μικρούς παραγωγούς, στην ελληνική μεταποίηση και στην οικοτεχνία και προσφέρεται μαγειρευτό φαγητό ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που μαγειρεύονται επί τόπου από επιλεγμένες, αγνές, αποκλειστικά ελληνικές πρώτες ύλες, μικρών ή μεγάλων Ελλήνων παραγωγών.

Τα πιάτα προέρχονται από παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνουν γνωστά, απλά και καθημερινά φαγητά έως και τοπικά, ιδιαίτερα ή ασυνήθιστα φαγητά και ποτά.

 Το «Μάνας Κουζίνα-Κουζίνα» βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αιόλου 27Α, στην πλατεία της Άγιας Ειρήνης, ακριβώς απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία. Η απόσταση από το σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι» είναι ακριβώς ένα λεπτό.

Γνωρίστε το χειμερινό μενού:


(Βίντεο/φωτογραφίες: Γιάννης Σπάθας. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σαλίμης)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης