Από τα ακριβότερα προϊόντα στη χώρα οι μπαταρίες λόγω… αυθαιρεσίας των περιπτεριούχων.

Η τιμή μιας απλής αλκαλικής μπαταρίας ΑΑΑ στα περίπτερα, μπορεί να φτάσει και το 1,50 ευρώ, τιμή κολοσσιαία γι’ αυτό το προϊόν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 πωλούνταν προς ένα ευρώ η μία, δηλαδή μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες οι περιπτεράδες αύξησαν την τιμή της μπαταρίας κατά 50%!

Σημειώνεται ότι ακόμη και στην ακριβή Αμερική το πακετάκι των 4 μπαταριών δεν ξεπερνά την τιμή των 2,9 δολαρίων, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες με το υψηλότερο κόστος ζωής, ποτέ οι μπαταρίες δεν πωλήθηκαν στη λιανική σε τιμή-ρεκόρ έναντι 1,50 ευρώ ανά κομμάτι.

Η οικονομικότερη λύση είναι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες είναι ακριβότερες από τις κοινές αλκαλικές, αλλά τουλάχιστον τις χρησιμοποιεί κανείς πολλές φορές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά είναι βεβαίως ελεύθερη, αλλά μήπως η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα έπρεπε να δει αν συνίσταται εδώ μια αθέμιτη επιβάρυνση στον καταναλωτή, δεδομένου ότι σε μια μέση οικογένεια με μικρά παιδιά, μόνο για τη λειτουργία των παιχνιδιών, χρειάζονται δεκάδες μπαταρίες κάθε λίγο και λιγάκι…

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης