Περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών για να αποπληρώσει τα χρέη της κατάφερε και έλαβε μια υπερχρεωμένη ηλικιωμένη νοικοκυρά από τα Χανιά.

Τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών είχαν γίνει βραχνάς για την ίδια και τον σύζυγό της που ζητούσαν συνεχώς να καλυφθεί το χρέος. Να σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη δεν εργάζεται, ζει και βιώνει από την σύνταξη του συζύγου της, ο οποίος όμως συγχρόνως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Πρόκειται για δανειολήπτρια μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών χρεωμένη σε δύο Τράπεζες και σε έξι πιστωτικά προϊόντα με συνολικό ύψος οφειλής 34.706,67 Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο την καλεί αφού εξαιρεί από την εκποίηση το ακίνητο που αποτελεί την δυνητική κύρια κατοικία της δανειολήπτριας να καταβάλει 30.852 ευρώ, ήτοι ποσοστό 84,65%. του χρέους της απαλλάσσοντας την από το υπόλοιπο των χρεών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την τόσο σημαντική απόφασή του α)Ρύθμισε το χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία β)Εξαίρεσε από την εκποίηση ακίνητο 80τ.μ με παλαιωμένη οικία 80 τ.μ γ)Της χορήγησε ε περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκοδης της απόφασης Κλήθηκε δε για τη διάσωση του ακινήτου της να καταβάλλει επί επτά έτη (84) μήνες χωρίς ανατοκισμό με μέσω επιτόκιο στεγαστικού δανείου. δ) Κουρεύεται και το χρέος κατά 15,34% ήτοι περίπου 4000 Ευρώ.

Πηγή: prismanews.gr
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης