Απαγόρευση κυκλοφορίας και απόσυρση από την ελληνική αγορά του παιχνιδιού «FOAM PUTTY/ Αφρώδης πηλός» (12 χρωμάτων) με barcode 0264235000031, που εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E. και επιβολή προστίμου ποσού 5.000 ευρώ επιβλήθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, Σπ. Ευσταθόπουλου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απόσυρση του παιχνιδιού από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος του Γενικού Χημείου του Κράτους (Β΄ Χημική υπηρεσία Αθηνών) το οποίο ευρέθη «μη σύμφωνο» με τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 71.03 «Ασφάλεια παιχνιδιών -Μέρος 3: Μετανάστευση ορισμένων στοιχείων», διότι στον πηλό κίτρινου χρώματος παρατηρείται μετανάστευση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α ) μολύβδου σε 1853 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του μολύβδου στα παιχνίδια, που είναι 90 mg/kg υλικού παιχνιδιού και

β) χρωμίου σε 775 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του χρωμίου στα παιχνίδια που είναι 60 mg/kg υλικού παιχνιδιού. Επίσης, δεν φέρει τη σήμανση CE, προκειμένου να είναι σύννομη η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης