Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά την περίοδο του Πάσχα, με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια των προσφερόμενων τροφίμων και ποτών για την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και ελληνοποίησης ξένων κρεάτων, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ενταθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα ειδών διατροφής, κρεοπωλεία, κατεψυγμένα προϊόντα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα τυροκομικών προϊόντων και άλλων ειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έλεγχοι θα αφορούν όλους τους επιχειρηματίες/προμηθευτές και διακινητές κρεάτων.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται είναι:

α) όλα τα σφάγια να φέρουν σφραγίδες που υποδηλώνουν αφενός την προέλευσή τους και αφετέρου ότι είναι κατάλληλα προς κατανάλωση -σφάγια τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν φέρουν την κατάλληλη σφραγίδα θα καταστρέφονται αμέσως

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

β) η μεταφορά των κρεάτων επιτρέπεται μόνο με οχήματα-ψυγεία εφοδιασμένα με την απαραίτητη άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας

γ) τα σφάγια θα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα εμπορικά έγγραφα (τιμολόγια – δελτία αποστολής) στα οποία θα αναγράφεται η χώρα προέλευσής τους με ευθύνη του αγοραστή και του πωλητή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε ότι «την περίοδο του Πάσχα που η κατανάλωση είναι αυξημένη οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιούνται, με αποκλειστικό σκοπό την προστασία του καταναλωτή, όπως και τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και των καταστηματαρχών από μεμονωμένα φαινόμενα παραβατικότητας. Θετικό είναι το γεγονός ότι η αγορά της Αχαΐας σε γενικές γραμμές δεν παρουσιάζει προβλήματα. Τα προϊόντα που διακινούνται είναι ποιοτικά και ασφαλή και σε καμία περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά δεν τη χαρακτηρίζουν».

Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν τη διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας:

• 2613 620-720 και 6977479948 – Θ. Λάμπος, προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.

• 2613 620 110 και 6944287947 Χρήστος Παπασημακόπουλος – προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Αχαΐας.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης