Την αυξημένη παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής ζητεί το υπουργείο Οικονομίας, δεδομένου ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση εύκολα αλλοιώσιμων τροφίµων όπως κεφαλόποδα ( π.χ. χταπόδια, καλαµάρια, σουπιές), οστρακοειδή ( π.χ. µύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια), µαλακόστρακα ( π.χ. γαρίδες, καραβίδες, όστρακα, καβούρια) και λοιπά σαρακοστιανά.

Επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι οµαλή και σύµφωνη τόσο µε τις υγειονοµικές διατάξεις όσο και τις διατάξεις για την λειτουργία του ανταγωνισμού, σημειώνεται στην εγκύκλιο που απέστειλε στις περιφέρειες όλης της χώρας ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διενέργεια ελέγχων σε σημεία όπως λαϊκές αγορές, κεντρικές και τοπικές αγορές τροφίμων, λιανεµπορικές επιχειρήσεις, καθώς και σε επίκαιρα σημεία των εθνικών, επαρχιακών και αστικού δικτύου, λιµάνια κ.λ.π.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στη σωστή και πλήρη επισήµανση των τροφίµων -ποτών καθώς και στην ύπαρξη πινακίδων µε τις απαιτούµενες ενδείξεις.

Επίσης θα πρέπει να ελέγχεται εάν η διακίνηση και εµπορία των τροφίµων -ποτών διενεργείται σύµφωνα µε την έκδοση και κατοχή των νοµίµων παραστατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος υπενθυµίζεται ότι σύµφωνα µε την Υπουργική απόφαση µε αριθ. 17730/2017- (ΦΕΚ 453/Β/2017) οι επιχειρήσεις -δικαιούχοι πληρωµής που αποδέχονται κάρτες πληρωµής υποχρεούνται να ενηµερώνουν τους καταναλωτές σχετικά µε την αποδοχή καρτών και µέσων πληρωµής του συστήµατος καρτών, σύµφωνα µε την παράγραφο 1 του άρθρου 66 του ν. 4446/2016(Α΄240).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης