Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Παραγωγοί των λαϊκών αγορών δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα απευθείας διάθεσης τροφής στο σπίτι σου, με την επωνυμία stokarotsi.gr. Η ιδέα αυτή υλοποιείται ήδη πιλοτικά σε 5 περιοχές της Αττικής: Άνω Γλυφάδα, Κηπούπολη, Ανθούπολη, Παλαιό Φάληρο, Ωρωπό και πρόκειται να επεκταθεί παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λειτουργεί στα πρότυπα του διεθνούς κινήματος Farmers’ Market που κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Καναδά και των γαλλικών AMAP.

Παραγγέλνεις από τον υπολογιστή σου και σου φέρνουν σπίτι, χωρίς επιβάρυνση, τα προϊόντα από τους παραγωγούς της λαϊκής της γειτονιάς σου που εσύ επιλέγεις.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν σήμερα περίπου 8000 οργανωμένες «Αγορές Αγροτών» και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Είναι πολύ δημοφιλείς στους καταναλωτές γιατί προσφέρουν προϊόντα υγιεινά, βιολογικά και από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, σε τιμές 10-20% φθηνότερες από τις λαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προώθηση της ιδέας των «Αγορών των Αγροτών» αποτελεί βασική προϋπόθεση επιτυχίας. Σχετικά γραφικά σε αντικείμενα με ξεκάθαρο μήνυμα και συναισθηματικό περιεχόμενο έχουν τεράστια απήχηση (Πηγή: Design Public)

Η προώθηση της ιδέας των «Αγορών των Αγροτών» αποτελεί βασική προϋπόθεση επιτυχίας. Σχετικά γραφικά σε αντικείμενα με ξεκάθαρο μήνυμα και συναισθηματικό περιεχόμενο έχουν τεράστια απήχηση.

Πρόκειται για το παγκόσμιο διατροφικό κίνημα των τοποφάγων που αγωνίζεται για την ελευθερία των σπόρων, στηρίζεται στην Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία της Εγγύτητας, σε δίκτυα βιοκαλλιεργητών – καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες και αντιστέκεται στην κυριαρχία των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που προσπαθούν να επιβάλλουν οι πολυεθνικές στο τραπέζι μας, με πρώτη και χειρότερη την Monsanto.

Είναι ένα κίνημα που προωθεί την αργοφαγία (slow food) ενάντια στις καταστροφικές για την υγεία μας αλυσίδες ταχυφαγίας (fast food).

Δείτε περισσότερα στο www.enallaktikos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης