Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Υγειονομικής Υπηρεσίας Τροφίμων τίθενται εταιρείες τροφίμων που χρησιμοποιούν το φοινικέλαιο ως υλικό παρασκευής προϊόντων.

Η σχετική έκθεση, η οποία δημοσιεύτηκε προ μηνών, υποστηρίζει ότι το εν λόγω υλικό είναι καρκινογόνο. Αρκετούς μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης η εταιρεία Ferrero που παρασκευάζει τη γνωστή Nutella περνά στην «αντεπίθεση» με διαφημιστική καμπάνια υπέρ του προϊόντος, η οποία υποστηρίζει ότι το φοινικέλαιο είναι απολύτως ασφαλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε χθεσινό του άρθρο, ο «Independent» μετέδωσε πως πολλά ιταλικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, της Coop, έχουν μποϊκοτάρει το «εθνικό» προϊόν.

Πάντως, η Ferrero υποστηρίζει ότι η διατήρηση του αμφιλεγόμενου ελαίου στην παρασκευή της Nutella γίνεται για λόγους ποιότητας και όχι κόστους. Σε έρευνα που διενήργησε το Reuters υποστηρίζει ότι τυχόν αλλαγή ελαίου στη δημιουργία της εν λόγω κρέμας φουντουκιού και κακάο θα οδηγούσε στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

Η Ferrero διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης