Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων σε δυο κρεοπωλεία του Κερατσινίου, εντόπισαν και κατέσχεσαν παρασκευάσματα κρέατος και νωπό κιμά συνολικού βάρους 52 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 18-12-2014 κατά το διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν σε κρεοπωλείο νωπό κιμά συνολικού βάρους 20 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης. Σε δεύτερο κρεοπωλείο στην ίδια περιοχή, οι ελεγκτές κατέσχεσαν παρασκευάσματα κοτόπουλου (Gordon Bleu) συνολικού βάρους 32 κιλών, λόγω λήξης του ορίου συντήρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένα προϊόντα κρίθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση , αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας κτηνιατρικής νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι όλες οι κτηνιατρικές εκθέσεις παραπέμπονται άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ παράλληλα επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις(πρόστιμα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης