Ειδικοί επιστήμονες, Καθηγητές και Ερευνητές από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο συμφώνησαν σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα του Ιδρύματός μας για τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου για τους σεισμούς και τις συνέπειές τους, στο πλαίσιο του Ιδρύματός μας, το οποίο θα προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους που ασχολούνται με τα ζητήματα των σεισμών τη δυνατότητα να διεξάγουν έρευνα (μετρήσεις, παρατηρήσεις κ.λπ.) και να προσφέρουν διδασκαλία (σεμινάρια εκπαίδευσης).

Αυτό προκύπτει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Διεθνούς Εργαστηρίου Σεισμικού Κινδύνου και Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο Αργοστόλι, που οργάνωσε το Ίδρυμά μας με στόχο τη συμβολή του στην ευρύτερη εθνική και διεθνή συζήτηση για το ζήτημα των σεισμών και ιδιαίτερα των συνεπειών τους.
Δρομολογούμε έτσι την υλοποίηση του «Παρατηρητηρίου Έρευνας και Εκπαίδευσης», στο οποίο το Ίδρυμά μας θα προσφέρει διοικητική και οργανωτική υποστήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Παρατηρητήριο που σχεδιάζουμε θα αξιοποιεί όλες τις μέχρι σήμερα προτάσεις (όπως π.χ. την πρόταση του Ερευνητή κ. Χουλιάρα και την πρόταση του Καθηγητή κ. Μακρόπουλου και άλλες), χωρίς καμία διάκριση ή προτίμηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης