Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 7μμ, στο συνεδριακό κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (π. ΤΕΙ Πειραιά)
Π. Ράλλη & Θηβών 250.

Μέρος Α’ (7-8μμ). Παρουσίαση δύο βιβλίων του Κώστα Σφλώμου και του Θόδωρου Βαρζάκα, με θέμα τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: από τα παραδοσιακά μέχρι τα νεοφανή τρόφιμα και καινοτόμες τεχνολογίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποσπάσματα των βιβλίων θα παρουσιάσουν οι:

Ισραηλίδης Κλεάνθης, Διευθυντής ΙνστιτούτουΤεχνολ. Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ Δήμητρα
Καλοκαιρινός Αντώνιος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας, ΕΚΠΑ
Καραθάνος Βάιος, Καθηγητής Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Παν/μιο
Ντουρτόγλου Βασίλειος, Καθηγητής Τμήματος Οινολογίας-Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ Αθήνας
Τσάκνης Ιωάννης, Διευθυντής / Καθηγητής ΣΤΕΤΡΟΔ, ΤΕΙ Αθήνας.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Δρ. Κατσαρός Νικόλαος, επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέματα που θα σχολιαστούν, αφορούν:

• φυτοχημικά τροφοφάρμακα από το ιπποφαές του Μεγαλέξανδρου
• το αλκαλικό νερό και την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού
• Επιχειρηματικά Σχέδια για παραδοσιακές καλλιέργειες και καινοτόμα προϊόντα
• τον άκρατον οίνον του Ομήρου, τον κυκεώνα του Αριστοφάνη, το «κρασί» χωρίς αλκοόλ και τα κρασιά χωρίς συντηρητικά (θειώδη)
• την υγιεινή και την ασφάλεια του μοσχαρίσιου και του αλογίσιου κρέατος
Την παρουσίαση των βιβλίων (7-8μμ), θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση
Στο τέλος της Εκδήλωσης, θα γίνει οργανοληπτική δοκιμασία (γευσιγνωσία) παραδοσιακών/βιολογικών τροφίμων και καλών κρασιών, από την ευγενική προσφορά χορηγών της Εκδήλωσης

Μέρος Β’ (8-9μμ). Μουσικά κομμάτια γραμμένα για τρόφιμα και ποτά

1. Τίνα Μαλικούτη – Σοφία Μοσχογιάννη , πιάνο – 4 χέρια
• F. Schubert: 4ο μέρος (Θέμα και Παραλλαγές) από το Κουιντέτο με πιάνο έργο 114, γνωστό με το όνομα «Κουιντέτο της Πέστροφας» [μεταγραφή για πάνο-4 χέρια]
• Dvorzak: 2 Σλαβονικοί Χοροί έργο 46, αρ. 1 και 8.
• G. Verdi: “Libiamo ne ‘lieti calici” («Ας πιούμε από τα εύθυμα κύπελλα») από την πρώτη Πράξη της όπερας Τραβιάτα. [μεταγραφή για πιάνο – 4 χέρια]

2. Από το λαϊκό ρεπερτόριο, το φοιτητικό συγκρότημα Καραμέλες με Ούζο ΣΤΕΤΡΟΔ (Βασιλείου Ισμήνη, Γενάρης Νίκος, Γονιδάκης Μιχάλης, Κωνστάντη Ελβίνα, Πάσιος Λεωνίδας, Φρουδάκη Δήμητρα), θα παίξει:

– Χρυσοπράσινο φύλλο / Γη της λεμονιάς, της ελιάς (Μ. Θεοδωράκη)
– Πασατέμπος (Ιμάμ Μπαϊλντί)
– Συνταγές μαγειρικής (Χαΐνηδες)
– Αφράτη σα φρατζόλα (Μ. Βαμβακάρη)
– Γκαρσόνα (Χ. Αλεξίου)

Μέρος Γ΄ (9-10μμ). Οργανοληπτική δοκιμασία τροφίμων και ποτών

Θα δοκιμαστούν και θα καταναλωθούν (με μέτρο):τυριά, καλά κρασιά, ψωμιά, ελαιοκομικά προϊόντα, χυμός από ρόδι κ.ά. παραδοσιακά/ βιολογικά τρόφιμα και εδέσματα (ακόμα και γάλα γαϊδούρας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης