του Παρασκευά Περάκη (*)

Κάθε μέρα, ψηλά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, αναγράφεται ένας αριθμός. Αν κοιτάξετε σήμερα, θα δείτε να γράφει «ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 15.035».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί μπορεί να μην τον έχουν καν προσέξει, για τους περισσότερους περνά μάλλον αδιάφορος. Είναι μια απλή στατιστική, μια αρχειοθέτηση ή κάτι παραπάνω; Η ιστορία αυτού του αριθμού ξεκινά σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 49 χρόνια. Στις 17 Δεκέμβρη του 1967, οπότε ο Γιάννης Γαρεδάκης κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τα «Χανιώτικα νέα», κόντρα στις δυσκολίες εκείνης της εποχής.

Τι ακολούθησε έκτοτε;

15.035 και… πλέον ημέρες σκληρής δουλειάς, αγωνίας, ενθουσιασμού και όρεξης. Για να φτάνει στα χέρια κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσας -και όχι μόνον- μια εφημερίδα που θα καταγράφει την επικαιρότητα, θα αναδεικνύει τα προβλήματα και θα διεκδικεί τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, με τη μέγιστη δυνατή αντικειμενικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν συμπληρώσει μισόν αιώνα ζωής (για σκεφτείτε το, δεν είναι και λίγο), ετούτη η εφημερίδα, οι άνθρωποι που τη δημιούργησαν και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτήν, μπορεί να νιώθουν περήφανοι ξεφυλλίζοντας αυτά τα 15.035 φύλλα.

Γιατί έφτασε το έντυπο αυτό να είναι πρώτο σε αναγνωσιμότητα στον Περιφερειακό Τύπο, χωρίς καμία οικονομική εξάρτηση, δεσμευμένο μονάχα προς εσάς, το αναγνωστικό κοινό που το φέρατε σε αυτή τη θέση.

Σήμερα, σε εξοντωτικούς καιρούς για τον Περιφερειακό Τύπο, τα «Χανιώτικα νέα» συνεχίζουν την προσπάθειά τους. Συνεχίζουν να γράφουν τις μικρομέγαλες ιστορίες του τόπου μας, συνεχίζουν να είναι ανοικτά για κάθε ψύχραιμη φωνή που θέλει να ακουστεί. Με την ελπίδα να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να γράφουμε αυτή την εφημερίδα μαζί με εσάς.


Η εφημερίδα (1. 4. 1977) Αρ. Φύλλου 2847,είναι από το αρχείο της Ειρήνης Καλαϊτζάκη

(*) O Παρασκευάς Περάκης είναι διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Xανιώτικα Νέα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης