Ασθενή μνήμη για το ακριβές  ύψος των δανείων τα οποία έχει λάβει η επιχείρηση «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από τις Τράπεζες επικαλέσθηκε ο εκ των ιδιοκτητών της Θέμος Αναστασιάδης, στην εξέταση του από την Ειδική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τον κατέστησε από ερευνώμενο,  ισότιμο συνομιλητή της. Έτσι τα μέλη της αρκέστηκαν άλλοι σε ανούσιες ερωτήσεις και άλλοι σε στημένες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος παραδέχθηκε μετά από σύσταση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Σωκράτη Φαμέλλου πως η εταιρεία «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δεν έχει στείλει ακόμη ακριβή στοιχεία στην Επιτροπή η οποία προς το παρόν έχει μόνο αυτά που της έστειλαν οι Τράπεζες. 

Δείτε το πρώτο μέρος της εξέτασης

Δείτε το δεύτερο μέρος της εξέτασης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεσμεύτηκε -αφού πρώτα μοίρασε κάποια πρόχειρα φυλλάδια που απεικόνιζαν κάποια οικονομικά στοιχεία- για αυτό πως θα σταλούν στην αρμόδια Επιτροπή τις επόμενες μέρες. 

Ως γνωστόν ο Θέμος Αναστασιάδης είχε κληθεί στην Επιτροπή η οποία εξετάζει την νομιμότητα ή μη των δανείων που δόθηκαν σε κόμματα και ΜΜΕ  άλλες δυο φορές αλλά ο «κομιστής» επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους που τον κρατούσαν στο εξωτερικό για να αποφύγει την κατάθεση.

Σήμερα ενώπιον των μελών της,  εμφανίστηκε παντελώς «ανήξερος» για όσα αφορούσαν ακριβή οικονομικά μεγέθη ενώ ήταν όμως απόλυτα βέβαιος για την νομιμότητα της δανειοδότησης της επιχείρησής του, ενώ αρκετές  φορές αναρωτήθηκε γιατί έχει κληθεί!!!!

​Σήμερα ενώπιον των μελών της Επιτροπής εμφανίστηκε παντελώς «ανήξερος» για όσα αφορούσαν ακριβή οικονομικά μεγέθη ενώ ήταν όμως απόλυτα βέβαιος για την νομιμότητα της δανειοδότησης της επιχείρησής του, ενώ πολλές φορές αναρωτήθηκε γιατί έχει κληθεί
 «Πρώτη φορά πολιτικοί ρωτούν δημοσιογράφο. Έγινε μέχρι παρέμβαση πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί δεν έχω έρθει. Ο οποίος αναφέρθηκε ονομαστικά σε μένα. Τι ιδιαίτερη αξία έχω εγώ;» αναρωτήθηκε ξεκινώντας την  κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του Πρώτου Θέματος.  «Όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό. Και αν ήταν θα το είχαν βρει οι χιλιάδες έλεγχοι που μας είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.» συμπλήρωσε.

Προσπάθησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως «αντιστασιακό» αφού όπως δήλωσε: «Έχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από κάθε άλλον δημοσιογράφο από τον εμφύλιο και μετά!!», συμπληρώνοντας πως μπορεί ο ίδιος να μην έχει ακίνητη περιουσία αλλά τα δάνεια είναι εγγυημένα από τις εισπράξεις της επιχείρησης, και  τον τίτλο της εφημερίδας η οποία πάει πολύ καλά και αποπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της.

Ο λόγος του «εγγύηση» δηλαδή για να ευθυμήσουμε και λίγο για όσα τραγελαφικά δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή. 

Σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καββαδία πως «κατάφερε ως απλός δημοσιογράφος να φτιάξει δική του εφημερίδα,  και εάν αυτό είναι προϊόν της προσωπικής του δουλειάς ή όπως τον κατηγορεί ο δημοσιογράφος  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι προϊόν άλλων μεθόδων και συναλλαγών που φτάνουν μέχρι και τον εκβιασμό»

Ο ίδιος αποποιήθηκε κάθε έκνομη ενέργεια τονίζοντας πως: «Είμαι για πάνω από 25 χρόνια σε θέσεις Αρχισυντάκτη  σε διάφορα ΜΜΕ ,και κάνοντας δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές κατάφερα μετά από χρόνια δουλειάς  με τα χρήματα που μάζεψα να ανοίξω εφημερίδα»

Ο «κομιστής» δήλωσε ότι το «Πρώτο Θέμα» ήταν η εφημερίδα που χτύπησε την διαπλοκή και απευθυνομένος προς τον Σπύρο Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ) που τον προέτρεπε να απαντήσει επί οικονομικών ζητημάτων, είπε:

 «Συγχαρητήρια που είστε κατά της διαπλοκής. Προσέξτε μην πάτε σε άλλη διαπλοκή όπως φαίνεται από τις τηλεοπτικές άδειες. Εμείς δεν έχουμε σχέση με την διαπλοκή,ούτε μπουλντόζες έχουμε, ούτε κανένα έργο έχουμε πάρει και ίσως αυτό είναι το κακό».

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» υποστήριξε ότι και σήμερα δίδονται κρατικές διαφημίσεις σε ΜΜΕ με βάση την πολιτική τους κατεύθυνση. «Πολιτικά παιχνίδια γίνονται και σήμερα. Ούτε τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μόνο αγγελάκια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ο πρωταθλητής των εσόδων από κρατικές διαφημίσεις είναι εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας 1.500 φύλλων που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι άσχημο σήμερα να χρησιμοποιούνται ροζ στοιχεία κατά δικαστών του ΣτΕ και μάλιστα τα στοιχεία αυτά να υιοθετούνται από εφημερίδες που στηρίζουν την Αριστερά», τόνισε ο Θ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην Αυγή, αποστροφή η οποία προκάλεσε την άμεση  αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία.

Ο Θέμος Αναστασιάδης κατάπιε την γλώσσα του για το πρόστιμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα 5 μαύρα εκατομμύρια, ενώ παράλληλα σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εάν υπήρχε αναφορά σε πρώην Πρωθυπουργό στο περίφημο DVD Ζαχόπουλου αρνήθηκε να απαντήσει.

​Ο Θέμος Αναστασιάδης κατάπιε την γλώσσα του για το πρόστιμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα 5 μαύρα εκατομμύρια, ενώ παράλληλα σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εάν υπήρχε αναφορά σε πρώην Πρωθυπουργό στο περίφημο DVD Ζαχόπουλου αρνήθηκε να απαντήσει«Θα αποκαταστήσουμε την αδικία εις βάρος σας» είπε ο Θέμος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια της εξέτασής του στην επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, του ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες δεν προβάλλεται η κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη και καμία διάθεση αποκλεισμού κανενός κόμματος. Εάν αυτό συνέβη, θεωρώ ότι είναι μια ολιγωρία εκ μέρους μας και θα την αποκαταστήσουμε» 

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν χρωστάει 44 εκατομμύρια ευρώ όπως λένε οι Τράπεζες και όχι 15 εκατομμύρια ευρώ όπως φαίνεται από  τα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος σήμερα στην Επιτροπή.  «Γίνεται λάθος ανάγνωση των στοιχείων δεν χρωστάμε πάνω από 15.000.000 ευρώ» υποστήριξε. 

Για τις offshore εταιρείες που μετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας δήλωσε «πως έχουν γνωστούς ιδιοκτήτες τους Βίκτωρα Ρέστη και Ευάγγελο Μαρινάκη, και δεν είναι αφανείς οι ιδιοκτήτες τους, ώστε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα νομιμότητας» . Από τα 40.000.000 ευρώ που έχει πάρει ως δάνεια το Πρώτο Θέμα έχει αποπληρώσει  μόλις τα 8.000.000 εκατομμύρια  του έλεγαν συνεχώς οι εξεταζόμενοι βουλευτές αλλά σε αυτό δεν πήρε κανείς τους σαφή απάντηση. 

Πως δανειοδοτήθηκαν οι εταιρείες σας  «Αναπτυξιακή» και  «Νέο Θέμα» αφού όταν ιδρύθηκαν το 2007 δεν είχαν εμφανή δραστηριότητα ρωτήθηκε από το μέλος της Επιτροπής κ. Γιώργο Παπαηλιού.

«Αυτός είναι παγκόσμιος τρόπος δανεισμού, πληρώνουμε κανονικά όλα μας τα δάνεια» «Οι εταιρείες αυτές είναι συνδεδεμένες με τα έσοδα της εταιρείας «Πρώτο Θέμα» σε περίπτωση που χρεοκοπήσουν όλα τα χρέη τα αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα» απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης.

Ο απλήρωτος επί πέντε μήνες Καραμήτσος και η συμπαθητική οικονομική του κατάσταση

«Η οικονομική μου κατάσταση είναι συμπαθητική και έτσι η προσωπική μου εγγύηση είναι υπεραρκετή!!!» απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Παπαηλιού που τόνισε πως δεν θεωρεί σωστή τραπεζική πολιτική να  καλύπτονται τα δάνεια με προσωπικές εγγυήσεις.  «Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έχει 7.500.000 ευρώ σε κλειστό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς εάν ανησυχείτε κ. Παπαηλιού για τις εγγυήσεις μας» απάντησε ο εκδότης. 

Την ίδια ώρα που η δική του κατάσταση είναι ικανοποιητική σε άλλο σημείο αναφέρει για τον συνιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος Αναστάσιο Καραμήτσο: «παίρνει 2.500 ευρώ τον μήνα αλλά έχει να πληρωθεί πέντε μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης!!»

Για την διαπλοκή …….πλακίτσα 

«Δεν έχουμε καμιά σχέση με κανένα πολιτικό, ο μόνος πολιτικός που επισκέφθηκε τα γραφεία μας είναι ο Αλέξης Τσίπρας να και η φωτογραφία» επεσήμανε ο Θέμος Αναστασιάδης δείχνοντας σχετικές φωτογραφίες από την επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και συμπλήρωσε πως το μόνο που άλλαξε από τότε (το 2013  έγινε η επίσκεψη) είναι πως ο ίδιος αδυνάτισε ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει παχύνει.

Αυτό απάντησε όταν τον ρώτησαν εάν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιο πολιτικό χώρο και εάν διαπλέκεται.

 Βολές κατά Μπόμπολα

«Πούλησαν το mega κάποιοι από τους μετόχους για να ντιλάρουν με την κυβέρνηση αφήνοντας τους εργαζομένους χωρίς δουλειά» είπε ο Θέμος Αναστασιάδης.

Ο βουλευτής κ. Σταμάτης τόνισε συμπληρώνοντας πως έχουν αλλάξει στάση εφημερίδες όπως το «Έθνος» που στηρίζουν ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την άποψη του εκδότη πως υπάρχει εχθρικό περιβάλλον απέναντι στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επειδή ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Είχαμε πολύ καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό αλλά έχει ζόρια για να σώσει την χώρα. Οι σχέσεις μας θα αποκατασταθούν στο μέλλον. Εμείς λειτουργούμε πιο ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ όπως στην περίπτωση Καρανίκα που βγάλαμε το θέμα και τελικά ούτε η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ήθελε» ήταν μια φράση του «κομιστή» που προσπάθησε να ρίξει νέες γέφυρες προς την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν αρχίσει να τον «στριμώχνουν» με τις ερωτήσεις τους. 

Έχω στοχοποιηθεί εξαιτίας της κριτικής μου στην κυβέρνηση

«Κανείς δεν έχει τεκμηριώσει τον όρο διαπλοκή απέναντί μας. Έχει στοχοποιηθεί η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ανακοινώνονται αποφάσεις δικαστηρίων εναντίον μου (εννοούσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αννέτα Καββαδία για καταδίκη του στο θέμα με τα 5.000.000 ευρώ) η οποία όμως δεν μου έχει κοινοποιηθεί και από όσο γνωρίζω δεν έχει βγει τέτοια απόφαση» συμπλήρωσε ο εξεταζόμενος.
«Είμαστε πολύ καλοί πελάτες των Τραπεζών δεν βάλαμε φέσι σε καμιά Τράπεζα όπως άλλοι» .



Το Πρώτο Θέμα μάχεται την διαπλοκή αλλά σήμερα δεν κατονομάζω κανέναν!!! 

Σύμφωνα με τον Θέμο Αναστασιάδη: 

« Ο λόγος της επιτυχίας του Πρώτου Θέματος είναι πως βγήκαμε απέναντι στους διαπλεκόμενους». 

«Ξέρω ποιους θεωρείται διαπλεκόμενους, δεν θα τους κατονομάσω εγώ όλοι τους ξέρουν».

«Ένας διαπλεκόμενος είναι ο Καλογρίτσας με τα δημόσια έργα που έπαιρνε».

«Αυτή η κυβέρνηση βγήκε ενώ δεν την στήριζαν τα ΜΜΕ, με σημαία της τον αγώνα της κατά της διαπλοκής».

Προσέξτε μην κλείνετε τα κανάλια 

«Οι επιχειρήσεις star και alpha είναι δυο υγιείς επιχειρήσεις γιατί να κλείσουν;» αναρωτήθηκε ο «κομιστής» συμπληρώνοντας «είναι λάθος της κυβέρνησης να θέλει να δημιουργήσει φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ θα της βγει μπούμερανγκ»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας τον κόλλησε στον τοίχο όταν χαριτολογώντας του είπε αφού απέφευγε να απαντάει για οικονομικά στοιχεία. 
«Όταν πήγατε να βγάλετε 5.000.000 ευρώ ήσασταν υπεράνω χρημάτων, σε τι είδους χαρτονομίσματα τα είχατε δεν μπερδευτήκατε τότε στο μέτρημα; » τον ρώτησε

«Ήξερα να μετράω»  απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης ο οποίος το ξεπέρασε ως φιλοφρόνηση!!!

Κινδυνεύει η ζωή μου

Αίσθηση δημιούργησε η παρακάτω αναφορά του Θέμου Αναστασιάδη που δήλωσε: 
«Ελπίζω να γυρίσω και εγώ σπίτι μου και όχι να μου σκάσει καμιά βόμβα όπως έγινε με την κ. Τσατάνη και φυσικά χωρίς να μου δημοσιοποιηθούν προσωπικά μου στοιχεία όπως του δικαστικού από το ΣτΕ»

Στις αντιδράσεις των βουλευτών αναρωτήθηκε «ποιος κυβερνάει αυτόν τον Τόπο;» μια ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και είπε πως η Πολιτεία έχει χρέος να μαζέψει τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις του σκότους όπως τόνισε.

Μάλιστα ταύτισε την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήγαν στο συνέδριο και χαιρέτισαν κάποια μέλη του.  Οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην Επιτροπή ήταν κάτι παραπάνω από έντονες. 

Πάντως η Επιτροπή δεν έγινε σοφότερη από την σημερινή  κατάθεση του εκδότη του «Πρώτου Θέματος» αφού δεν ήξερε τίποτα για την δική του διαπλοκή παρά μόνο για του Καλογρίτσα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης