Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Κώστα Μότση, ο οποίος έφυγε από την ζωή τη Δευτέρα (4/12), σε ηλικία 68 ετών.

Η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου ανακοινώνει με βαθιά οδύνη και θλίψη την απώλεια του σπουδαίου δημοσιογράφου και μέλους του, Κώστα Μότση, που «έφυγε» ξαφνικά σήμερα, σε ηλικία 68 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Μότσης συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, του πρώτου πανελλήνιου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, για τον οποίο κόπιασε να βγει στον «αέρα» 24 χρόνια πριν, Διευθυντής του οποίου και υπήρξε, μαζί με τον Ηρακλή Κοτζιά.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, πρόσφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο δημόσιο ραδιόφωνο, ενώ η εκπομπή των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων «Μικρόφωνο στα γήπεδα», που καθιέρωσε το 1983 στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελλαδικού χώρου, ταξίδευσε στον κόσμο της ελληνικής διασποράς.

Στη διετία του «μαύρου» της ΕΡΤ (2013-2015), βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αντιδρώντας στην απόφαση της τότε κυβέρνησης. Πρόσφερε έτσι τις υπηρεσίες του στην ΕΡΤ ΟΠΕΝ, βοηθώντας σημαντικά να μείνει ζωντανή η «φωνή» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, με την οποία τόσο πολύ είχε ταυτιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας στον ΠΣΑΤ (1994-96), ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα και για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου.

Ο Κώστας Μότσης γεννήθηκε το 1949 και η καταγωγή του ήταν από το Φλαμπουράρι Ανατολικού Ζαγορίου στην Ήπειρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση έναν δικό του άνθρωπο, που με τη φωνή του άφησε το στίγμα του στο αθλητικό ραδιόφωνο και την αθλητική δημοσιογραφία γενικότερα.

Ο ΠΣΑΤ συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του Βασίλη, αθλητικό συντάκτη και μέλος του Συνδέσμου, και Γιάννη.

• Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 από το Κοιμητήριο Χαλανδρίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης