Για πρώτη φορά, το ετήσιο διεθνές συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας διεξάγεται στην Ελλάδα. Επιλέχτηκαν τα Χανιά, προφανώς επειδή εδώ υπάρχει το μοναδικό στην χώρα Μουσείο Τυπογραφίας.

Φωτογραφία από το Συνέδριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο συνέδριο με τίτλο “Γράφοντας ιστορία: Συλλογές, συλλέκτες και ο πολιτιστικός ρόλος των μουσείων τυπογραφίας” συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Τυπογραφίας και τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας (AEPM), με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Δήμου Αποκορώνου, του ΜΑΙΧ, της ΑΒΕΑ και της ΕΤΑΝΑΠ.

Με αρκετές σημαντικές παρουσίες το Συνέδριο Τυπογραφίας στα Χανιά

«Είναι», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρώτη φορά που το συνέδριο και η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας, φιλοξενείται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι στελέχη μουσείων τυπογραφίας από όλη την Ευρώπη, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της Τυπογραφίας και των Γραφικών Τεχνών από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν: Plantin-Moretus Museum (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO- Βέλγιο), Deutsches Museum (Γερμανία), Εθνικό Τυπογραφείο της Γαλλίας, St. Bride Foundation (Λονδίνο), Jikji Korea (Ν. Κορέα), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας κ.ά.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για την δημιουργία του Διεθνούς Συνδέσμου Μουσείων Τυπογραφίας (IAPM) με τη συμμετοχή του Μουσείου Τυπογραφίας.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του Κ.Α.Μ. (Μεγάλο Αρσενάλι) φιλοξενείται η έκθεση “Συλλογές, συλλέκτες και ο πολιτιστικός ρόλος των μουσείων τυπογραφίας” με εκθέματα από το Μουσείο Τυπογραφίας. Διάρκεια έκθεσης έως τις 17 Μαΐου.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης