Ένα μουσικό αφιέρωμα στα 20 χρόνια από τον θάνατο του δημοσιογράφου και ποιητή Γιάννη Θεοδωράκη συνδιοργανώνουν στις 7/12 ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ.

Το μουσικό αφιέρωμα στον στιχουργό της «Όμορφης Πόλης» του έργου «Λιποτάκτες» κι άλλων τραγουδιών μελοποιημένων από τον αδελφό του Μίκη Θεοδωράκη θα ανοίξουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Ρωμαίος και ο δημοσιογράφος, μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, Άρης Σκιαδόπουλος, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του Γιάννη Θεοδωράκη, ενώ ποιήματά του θα απαγγείλει η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού. Ποιήματα του Γιάννη Θεοδωράκη, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη, θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας και η Υακίνθη Λάγιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, αντιδήμαρχος Βαγγέλης Χατζατουριάν, σημειώνει πως «ο Γιάννης Θεοδωράκης ήταν ο στιχουργός σπουδαίων έργων που σημάδεψαν μια ολόκληρη γενιά και ερμηνεύθηκαν από μεγάλους Έλληνες, αλλά και ξένους τραγουδιστές, όπως η Εντίθ Πιάφ. Ο Γιάννης Θεοδωράκης υπήρξε ένας πολύ σημαντικός ποιητής και για αυτόν τον λόγο ήταν εδώ και χρόνια βαθιά επιθυμία μας να οργανώσουμε μια εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του».

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματός της, Σταμάτης Νικολόπουλος, επισημαίνει πως «ο Γιάννης Θεοδωράκης διακρίθηκε με την τριπλή ιδιότητα του δημοσιογράφου, του ποιητή, του ανθρώπου. Του δημοσιογράφου, για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, μεταξύ των οποίων και η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Του ποιητή, για τα λίγα αλλά εκλεκτά έργα, μερικά από τα οποία μελοποίησε ο αδελφός του Μίκης Θεοδωράκης. Του ανθρώπου, για τη συμβολή του, όντας με την Αριστερά, στους αγώνες για το καλό του τόπου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Γαλαξίας», στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης