Καθώς οι αρχαιολογικές ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, η παγκόσμια αρχαιολογική κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. Οι Σφίγγες, οι Καρυάτιδες και το ψηφιδωτό προκαλούν δέος και θαυμασμό.Η τηλεόραση της Ζούγκλας  έχει αρχίσει ήδη μια σειρά εκπομπών οι οποίες προσπαθούν να αναδείξουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας αλλά και να δώσουν πιθανές απαντήσεις στα μυστικά του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.

Δείτε την πρώτη εκπομπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τη δεύτερη εκπομπή 

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 14.30  στο στούντιο θα βρίσκονται αρχαιολόγοι, ιστορικοί και συγγραφείς ενώ θα γίνουν συνδέσεις με διακεκριμένους ερευνητές του εξωτερικού. Επίσης θα προβληθεί συνέντευξη που έδωσε στο zougla.gr η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Παράλληλα θα αποκαλυφθούν νέα σχέδια του λόφου Καστά τα οποία έχουν φτιάξει αρχιτέκτονες και ζωγράφοι, σύμφωνα με τη σεισμική τομογραφία που έχει γίνει στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα: Πόσο εύκολο είναι να αγοράσει κάποιος σήμερα αρχαία νομίσματα αυθεντικά και σε ποια τιμή.Πού και πώς θα τα βρει, ποιοι τα πουλάνε.

Ποιος είναι ο άνδρας πάνω στο άρμα ;

Τα νέα δεδομένα για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου…

Οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν και να ρωτούν κατά τη διάρκεια στης εκπομπής στο email: info@zougla.gr ή στο τηλέφωνο 211-5550500

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 14.30-16.30 στην τηλεόραση της Ζούγκλας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης