Δεύτερη και περισσότερο κρίσιμη προσπάθεια εκ μέρους των εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους, αποτελεί η προσφυγή που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, προκειμένου να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή που τους στερεί τη δυνατότητα αφενός να τους καταβληθεί έστω και μέρος των αποδοχών τους αφετέρου να παραμείνουν ζωντανά τα έντυπα του ΔΟΛ.

Εξαντλώντας κάθε δικονομικό μέσο, οι εργαζόμενοι ζητούν να «μεταρρυθμιστεί» το περιβάλλον ασφυξίας που δημιουργεί η προσωρινή διαταγή μη επιτρέποντας να παραμείνει ανοιχτός ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός για την εξασφάλιση χαρτιού και την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσωρινή διαταγή είχε ως αποτέλεσμα, λόγω ελλείψεως χαρτιού να μην κυκλοφορήσουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ . Έτσι οι εργαζόμενοι επανέρχονται ζητώνας να μεταρρυθμιστεί το προηγούμενο καθεστώς και να επιτραπεί να μείνει ενεργός ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατατίθενται χρήματα από την κυκλοφορία των εντύπων του ΔΟΛ.

Αυτός εξάλλου είναι ο μοναδικός δρόμος για να μείνουν ανοιχτά τα μέσα του ΔΟΛ,να υπάρξουν δηλαδή χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, όπως αγορά χαρτιού και καταβολή έστω μέρους των δεδουλεμένων στους εργαζόμενους για να μην διακινδυνεύσει το κλείσιμο των ιστορικών εντύπων και να μην απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της νέας αίτησης των εργαζομένων που θα συζητηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από αυτήν εξαρτάται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του ΔΟΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης