Μήνυση κατά της πενταμελούς επιτροπής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, καθώς το πόθεν έσχες Καλογρίτσα δεν δικαιολογεί τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές διατάξεις των καταχραστών του Δημοσίου (επισύρει μέχρι ισόβια κάθειρξη), καθώς και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά στην έγκριση συμμετοχής του επίδοξου καναλάρχη Χρήστου Καλογρίτσα στον διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μήνυση υπέβαλε, εκ μέρους του σταθμού, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου Πάνος Λαζαράτος. Ο κ. Κρέτσος δεν είναι βουλευτής, επομένως δεν χρειάζεται άδεια της Βουλής για έρευνα ή τυχόν απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυσέλιδη μήνυση που αριθμεί περί τις 70 σελίδες περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, τα οποία σύμφωνα με τον Αlpha καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεγχος του συγκεκριμένου πόθεν έσχες.

Μετά την υποβολή της μήνυσης ο κ. Λαζαράτος δήλωσε: «Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για τον λόγο αυτόν ο Αlpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων  θα κάνει το καθήκον της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Τηλεοπτικές άδειες: Ο ΣΚΑΪ κατέθεσε την πρώτη δόση, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, 12:55

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης