Με τη στήριξη του ΠΣΑΤ και υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, θα διεξαχθεί ο εφετινός «Δρόμος της Εκεχειρίας 2017», στην Ηλεία, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Η πορεία του «Δρόμου της Εκεχειρίας», δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται μαζί, σε μια πορεία 49,8 χλμ πάνω στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, μεταφέροντας το ομώνυμο μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του εφετινού «Δρόμου της Εκεχειρίας», θα λάβουν χώρα και μια σειρά από εκδηλώσεις. Αρχικά, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, θα διεξαχθεί ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο, για τον Ολυμπισμό, τον Αθλητισμό και την Εκεχειρία. Στη συνέχεια την Παρασκευή 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο Δρόμος της Εκεχειρίας, ενώνοντας την Πνύκα με το Παναθηναϊκό Στάδιο και συνδέοντας το αρχαίο με το σύγχρονο. Τέλος, το Σάββατο 13 Μαΐου, θα διεξαχθεί στην Αμαλιάδα ημερίδα αφιερωμένη στην Εκεχειρία.

Ο Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταξύ Αρχαίας Ήλιδας (της πόλης που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες) και Αρχαίας Ολυμπίας (του ιερού τόπου, στον οποίο τελούνταν οι Αγώνες), αναβίωσε το 2016, για πρώτη φορά μετά από 1623 χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στο «Δρόμο της Εκεχειρίας 2017», την πορεία και τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού (http://routeoftruce.gr/), στην ενότητα «Δρόμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης