Γράφει ο Νοστράδαμος

Μεγάλη η νίκη πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπασκετ γυναικών. Κάτι για το οποίο έχουν δικαίωμα να μιλάνε και κυρίως να καμαρώνουν λίγοι.Τα κορίτσια της ομάδας, οι τεχνικοί και όσοι βρίσκονταν καιρό τώρα πολύ κοντά στην προσπάθεια αυτή και βοηθούσαν ουσιαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σταθούμε στον τρόπο που παρουσιάστηκε απο τα media και ειδικότερα εκείνα του αθλητικού χώρου. Οι λεζάντες και οι χαρακτηρισμοί που συνόδευσαν αυτή την επιτυχία ήταν του τύπου: Θαύμα, έφεραν τα πάνω κάτω, ανέλπιστη επιτυχία και τέτοια διάφορα. Με λίγα λόγια παρουσιάστηκε σαν κάτι εντελώς μη αναμενόμενο, σαν να ήρθε απο το πουθενά. Κι αυτό είναι άδικο, ηττοπαθές, πεσιμιστικό και – αν και ΚΥΡΊΩΣ προσβλητικό.

Είναι σαν να απαξιώνει κανείς την δουλειά, την προσπάθεια , το πείσμα και το πάθος για διάκριση και θετικό αποτέλεσμα των κοριτσιών, των προπονητών και των λίγων δυστυχώς που συμπαραστέκονται και πασχίζουν μαζί τους.

Αλλά θα μου πεις ποιός κάθησε ποτε να ασχολήθεί σοβαρά με το γυναικείο μπάσκετ -και όχι μόνο- αλλά και με όλα τα άλλα αθλήματα – εκτός της μπάλας – για να μπορεί να ξέρει απο κοντά τα πράγματα έτσι ώστε να είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά τα θετικά αποτελεσματα και να τα θεωρήσει σαν μια φυσιολογική εξέλιξη που την φέρνει η σωστή δουλειά και η προσήλωση σε ψηλούς στόχους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ και πολύ περισσότερο τα ΑΘΛΗΤΙΚΆ μέσα ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και έντυπα) , οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ εκπομπές των υπόλοιπων ενημερωτικών μέσων.

Κι αυτό γιατί ότι δεν έχει να κάνει με ποδόσφαιρο – κι ευτυχώς – και μπάσκετ :ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ

Τι πουλάει;

Οι κομπίνες και τα σκάνδαλα, τα εκατομμύρια που κονομάνε τα αστέρια με τις μεταγραφές, το που θα πάνε διακοπές, πώς γλεντάνε οι θεοί της στρογγυλής θεάς και ποιες είναι οι πιο σέξι που γδύνονται στην παραλία, γιατί βλέπετε ότι έχει να κάνει με το θέμα αθλητική ενημέρωση είναι αντρική υπόθεση.

Γιατί πουλάει αυτό;

Γιατί απλά είναι η φυσική κατάληξη μιάς μακροχρόνιας χειραγώγησης του κοινού που κατάφερε με θαυμαστή μαεστρία να το ταϊσει με αποφάγια κι οχι με υγιεινή και πολύπλευρη αθλητική ενημέρωση ή περήφανη έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Και το χειρότερο είναι ότι αν σε συνηθίσουν σε αποφάγια τότε το υγιεινό σου προκαλεί και αποστροφή.
Ναι ήταν πολύ μεγάλη η νίκη της εθνικής μπάσκετ γυναικών και η πρόκριση στην τετράδα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του χρόνου.

Ναι είχε τις λιγότερες πιθανότητες να συμβεί.
Ναι είμασταν αουτσάιντερ.
Δεν ήρθε όμως τυχαία και απο το πουθενά ώστε να τη θεωρείτε ουρανοκατέβατη.

Για να το αξιολογήσεις όμως σωστά σαν αποτέλεσμα πρέπει να ξέρεις, να παρακαλουθείς, να προβάλεις και κάποια στιγμή να μάθεις και στον κόσμο οτι δεν πουλάνε μόνο τα αποφάγια.

Ο δώσε και χώσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης