Την επέκταση της συνεργασίας τους επισημοποίησαν σήμερα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο Νέα Κίνα (Σινχουά) θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς των νέων τεχνολογιών προσφέροντας άμεσες υπηρεσίες στο πλαίσιο της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας στις επικοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, υπογράμμισε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και σε οικονομικό επίπεδο. Όπως επισήμανε, η κινεζική ηγεσία αντιλαμβάνεται τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυρήνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα, συνέχισε, θέλει να συνεργάζεται με χώρες στο ίδιο πνεύμα με αυτήν ευχόμενος τη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, καθώς αυτή ανοίγει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που η Κίνα γνωρίζει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του πρακτορείου Νέα Κίνα Κάι Μινγκ Τζάο υπογράμμισε τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο πρακτορείων και τόνισε την έμφαση που θα δοθεί φέτος στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος δήλωσε βέβαιος ότι η εμβάθυνση της συνεργασίας ανοίγει τον δρόμο για να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο λαοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης