Πόσες φορές είπε ο Ντάνος στην Ελένη
την αγαπημένη λέξη των ποδοσφαιριστών

Αγαπητές Αναγνώστριες και Αγαπητοί Αναγνώστες,
όπως έχουμε πει όταν κάναμε τις συστάσεις τούτης τής στήλης,
άλλοτε η θεματολογία της είναι διεισδυτική και άλλοτε ανάλαφρη•
πάντα, όμως, με επίκεντρο τα Μ.Μ.Ε. και τα επαναληπτικά φαινόμενά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη φορά η «Στατιστική στα τής Τι-Βι» απεφάσισε να συνδυάσει το ποδοσφαιρικό παρελθόν τού δημοφιλέστατου Γιώργου Αγγελόπουλου, με την παρουσία του και τη συνέντευξή του στην εκπομπή τής Ελένης Μενεγάκη την Παρασκευή.

Όπως είναι πασίγνωστο, ο Έλλην ποδοσφαιριστής δεν έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με τη Γλώσσα (αυτό, βεβαίως, συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο)• ο Έλλην ποδοσφαιριστής έχει φτωχό λεξιλόγιο (συχνά, στα όρια τής Πενίας), ενώ η αγαπημένη του λέξη είναι το «σίγουρα».

Παρότι ο Ντάνος χρησιμοποιεί και εκφέρει αξιοπρεπώς την Ελληνική Γλώσσα, απέδειξε στην «Ελένη» ότι δεν έχει καταφέρει να απαγκιστρωθεί από το «Σύνδρομο τού “Σίγουρα”»• τουναντίον, παρότι έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εδώ και 8 χρόνια, το συγκεκριμένο επίρρημα φαίνεται ότι αποτελεί γι’ αυτόν μία νοσταλγική σύνδεση με την εποχή των γηπέδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η συνέντευξη τού Γιώργου Αγγελόπουλου στην εκπομπή είχε καθαρό χρόνο 34 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα (αν αφαιρέσουμε και τα διαστήματα που μιλούσε η Ελένη, ο χρόνος μειώνεται -χονδρικώς- κατά το ήμισυ).
Άρα, σε 17 λεπτά εκφοράς λόγου, ο Ντάνος είπε τη λέξη «σίγουρα», πόσες φορές λέτε…;
19 φορές.
Αναγνώστε το και ολογράφως: Δεκαεννέα φορές. Σε δεκαεπτά λεπτά.

Και όχι μόνο αυτό…
Κατά τη διάρκεια τής συνέντευξης, ξεπετάχτηκε κι άλλο λεκτικό πουλέν• είχαμε κι ένα αουτσάιντερ που μέχρι τη λήξη τού αγώνα (εεε…, τής συνέντευξης, ήθελα να πω) διεκδικούσε τη νίκη.
Διότι ο Ντάνος εχρησιμοποίησε 16 φορές -απευθυνόμενος στην Ελένη- και την προτροπή «Κοίταξε…».
Ήταν, δε, τόσο αμφίρροπη η μάχη των δύο λέξεων, που μόνο ο λατρεμένος Δημήτρης Χατζηγεωργίου θα μπορούσε να την περιγράψει, με τον όρο-σήμα κατατεθέν του: «Χιτσκοκικό-Γκρανγκινιολικό Φινάλε»!

Εν τέλει, όμως, το ακλόνητο φαβορί επεκράτησε και το ματς έληξε με τον φωτεινό πίνακα να γράφει «Σίγουρα-Κοίταξε 19-16»!

Οπότε, δεν μάς μένει κάτι άλλο, παρά να διασκευάσουμε -προς τιμήν τού Έλληνος Ποδοσφαιριστού- την περίφημη φράση τού Γκάρι Λίνεκερ..:
Το Ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11
και στο τέλος νικάει πάντα το «Σίγουρα»!

Γιώργος Μιχάλακας
(Twitter: @GeorgeMihalakas)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης