Ξεκίνησε στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης, η μετάδοση του προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης-  ΔΤ και όχι ΕΔΤ, όπως αρχικά εξέπεμψε το σήμα στις 8.00 το πρωί από ιδιωτικά στούντιο. Το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης ξεκίνησε έναν μήνα μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου με την ελληνική ταινία «Η κυρία Δήμαρχος» στην οποία πρωταγωνιστούν οι Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Κούρκουλος και Σμαρούλα Γιούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Αρχικά έπεσε για λίγα δεύτερα «μαύρο» στην εικόνα με την «υδρόγειο», προκειμένου να ξεκινήσει η ταινία. Στη συνέχεια, πάνω αριστερά φαινόταν το σήμα «ΕΔΤ» για να «μπλεχτεί» στη συνέχεια με το «ΔΤ»)

(Το νέο σήμα είναι «ΔΤ»)

Σημειώνεται πως και οι τρεις συχνότητες της πρώην ΕΡΤ – ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 – μεταδίδουν το ίδιο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Τα πρώτα λεπτά του προγράμματος του μεταβατικού φορέα)

Η ταινία αγοράστηκε από την ελεύθερη αγορά. Ακολούθησε ελληνικό ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο και θα προβληθεί στη συνέχεια μία ακόμη ταινία. Κατόπιν, το πρόγραμμα θα διακοπεί ως τις 8.00 το πρωί, οπότε και θα ξαναρχίσει με παιδική εκπομπή.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε θα αρχίσουν να εκπέμπουν ραδιοφωνικά προγράμματα. Οι συχνότητες της ΕΡΑ τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν «βουβές».

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση, Παντελής Καψής, είχε αναφέρει ότι σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ, καθώς και ειδήσεις, οι οποίες θα περνούν στην οθόνη με τη μορφή τίτλων, ενώ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε ότι πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και επισήμανε ότι σε ένα τρίμηνο θα έχει αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα.

(Το σήμα της «ΕΔΤ» με την Υδρόγειο που εξέπεμπε από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 21.00 το βράδυ)

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 

Δύο ώρες μετά την ασπρόμαυρη πρεμιέρα του προγράμματος του μεταβατικού φορέα, η ΠΟΣΠΕΡΤ, το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ΜΑΥΡΟ – ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ
Ένα μήνα η κυβέρνηση ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ και προσπαθεί να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ
Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα «συνεργαζόμενα» ΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της.

Μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο
Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα «κονσέρβα»
Χρησιμοποιεί ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για την μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις.
Αυτή είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που θέλουν.
Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων
που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ στο Ραδιομέγαρο
20.30-Ποντιακά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ! Από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών, με την ευθύνη του καλλιτεχνικού Υπεύθυνου- Χοροδιδάσκαλου, Γιάννη Ευφραιμίδη Λύρα: Μάνος ΚασανίδηςΝταούλι: Θεοδόσης Ευφραιμίδης Τραγούδι: Μπάμπης Καστρινόπουλος, Λύρα: Γιάννης Ταϊλαχίδης. Το χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου “Κ.Ο.Π.Α.” συνοδεύεται από το Σύλλογο Ποντίων Γλυφάδας “ΡΩΜΑΝΙΑ”

21.30 Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζει έργα του Giuseppe Verdi, Jean Sibelius, Pietro Mascagni, Georges Bizet. H Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζει αποσπάσματα από το Requiem του Wolfgang Amadeus Mozart.

22.30 Γιάννης Γιοκαρίνης και το συγκρότημα ‘Έλιτρον’ Με το Γιάννη Στεργίου κιθάρα, Αλέξη Αλεξίου κρουστά, Τάσο Ιωαννίδη μπάσο –φωνή.

Η συνέντευξη Τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν το απόγευμα της ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία αναφέρθηκαν στην «παρανομία εκπομπής του νέου σήματος» της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ θα προχωρήσουν σε νέες μηνύσεις και αγωγές κατά της κυβέρνησης.

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 13.00 μέχρι τις 18.00 στα ιδιωτικά κανάλια, μετά την εκπομπή του νέου σήματος από ιδιωτικά τηλεοπτικά στούντιο, ενώ την Παρασκευή έχει κληθεί στην ΕΣΗΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με το ερώτημα της διαγραφής, εξαιτίας των ευθυνών του για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Για την Παρασκευή επίσης, που κλείνει ένας μήνας από το μαύρο στις δημόσιες συχνότητες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τους πολίτες να προσέλθουν στο ραδιομέγαρο για να δημιουργηθεί μια μεγάλη διαδήλωση, προτρέποντάς τους μάλιστα, όσοι προσέλθουν με τα οχήματά τους, να κορνάρουν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Σχετικά με την εκπομπή του νέου σήματος, οι εργαζόμενοι την χαρακτήρισαν «πραξικοπηματική και πειρατική, που δεν υλοποιεί την απόφαση του ΣΤΕ, δεν αποκαθιστά τη νομιμότητα, αντίθετα ενισχύει τη διαπλοκή και την ομηρία της κυβέρνησης από τους ιδιώτες», ενώ θέτουν τα εξής ερωτηματικά

-Γιατί δεν αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η όποια απόφαση συνεργασίας μεταξύ τριών ιδιωτικών φορέων – του ΟΤΕ, της Digea και των ιδιωτικών στούντιο με το ελληνικό δημόσιο.

-Εάν κατατέθηκε και πήρε έγκριση από το ΕΣΡ το πρόγραμμα του νέου φορέα ή από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για «διαπλοκή» μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτών, καθώς το τηλεοπτικό στούντιο ανήκει σε ιδιωτικά συμφέροντα (25% στην εταιρεία Πήγασος, 25% στη Λαμπράκη και 50% στον Ελματζίογλου), ενώ ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής είναι «αμαρτωλή» και ελέγχεται από εισαγγελέα για αδιαφανείς και ακριβές παραγωγές που είχε αναλάβει για την ΕΡΤ!

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα καταθέσει νέα αίτηση στο ΣτΕ για τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την πρώτη του απόφαση, θα υποβάλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αγωγές για την ακυρότητα των απολύσεων καθώς και θα υποβάλλουν καταγγελία στο σώμα επιθεωρητών εργασίας σχετικά με τους εργαζόμενους στο νέο μεταβατικό φορέα.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013, 19:46

Eντός της ημέρας η εκπομπή προγράμματος από την «ΕΔΤ», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013, 18:23

Στον “αέρα” το νέο σήμα της ΕΡΤ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013, 08:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης