Ένα ιστορικό ντοκουμέντο με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του Σχεδίου Μάρσαλ στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει η ΕΡΤ. Στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, στις 23.20 στην ΕΡΤ1, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σπάνια κινηματογραφικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα αρχεία του Ιδρύματος Μάρσαλ στη Δυτική Βιρτζίνια, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος Μπενάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, θα παρουσιαστούν η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η εμφύλια αναμέτρηση και οι προκλήσεις του επερχόμενου Ψυχρού Πολέμου, η αμερικανική στρατηγική για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης, καθώς και το σοβιετικό αντίπαλο δέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν οι καθηγητές, ιστορικοί και ειδικοί: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Κώστας Κωστής, Τάσος Σακελαρόπουλος, Ανδρέας Κακριδής, Ελένη Μπενέκη, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Έντγουαρτ Λένγκελ, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Την έρευνα και παρουσίαση του ντοκιμαντέρ έχει ο Φάνης Παπαθανασίου, την αρχισυνταξία ο Πιέρρος Τζανετάκος, την παραγωγή ο Περικλής Παπαδημητρίου και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Ρεμούνδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης