ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΧ… Βούλα!!!
Το κοριτσάκι δεν φταίει. Για το ό, τι ανόητο, σαχλό, «εξυπνακίστικο», χιουμοριστικό, για πάρα πολλούς έγραψε, δυστυχώς υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Εκείνοι έσπευσαν να διασύρουν και να τιμωρήσουν με ποινή τόσο σκληρή που όσο και αν είναι αναπτυγμένο το μυϊκό σύστημα της κοπελίτσας μοιάζει δύσκολο ν’ αντέξει το μέγεθος της ποινής.

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ TWIΤTER;

Στα «παλιά μου τα παπούτσια» αν αρέσει σε πολλούς, αλλά τι σχέση έχουν οι νεοέλληνες, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, χορηγοί, με τα ολυμπιακά ιδεώδη και πόσοι επί της ουσίας τα γνωρίζουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν πιστεύει κάποιος ότι η σύγχρονη εξουσία που υπηρετεί τρεις βαρονίες σε μια χώρα που την λένε Ελλάδα, έχει οποιοδήποτε κοινό με τα ιδανικά και τα ιδεώδη ενός πολιτισμού που συνεχίζει να ονομάζεται «αρχαιο- ελληνικός» πρέπει να υπαχθεί σε καθεστώς κηδεμονίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Η ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΑ… που έχει «λιώσει» μέσα στα γυμναστήρια, τι σημαίνει «καλό κι αγαθό». Ποιος προπονητής, ποιος δάσκαλος, ποιος «πατέρας» διέθεσε χρόνο για να γυμνάσει όχι μόνο τους τετρακέφαλους των αθλητών ή των εφήβων, αλλά και το μυαλό τους για να τους μυήσει στο «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ μιας χώρας που έχει διασυρθεί σε υπερθετικό βαθμό, επέλεξε επί σειρά ετών να κάνουν μεγάλη καριέρα όσοι λειτουργούσαν τα ανέκδοτα με τις «ξανθές», οι οποίες ως γυναικείο είδος, κάνανε πασαρέλα στις πιάτσες και της καλής κοινωνίας ή ως γελοίες ανεγκέφαλες ή ως «βιζιτουάζ» πρώτης, δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας που αντάλλασαν το συναίσθημα με μια ξαπλώστρα στην «Ψαρού».

Οι «ξανθές» λοιπόν, χρησιμοποιήθηκαν όπως οι «αφρικανοί», οι «πόντιοι» , οι «Έλληνες» (που και αυτοί κάνανε πασαρέλα στα ανέκδοτα ως «λαμόγια» πρώτης διαλογής σε σχέση με τους Αμερικάνους, τους Άγγλους και τους Γερμανούς). Δεν είδα κανέναν να αντιδρά και να καταδικάζει…Το αντίθετο μάλιστα, οι «ξανθές» ή πολλές ξανθές, κάνανε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τον μύθο που τις έκανε ανέκδοτο. Από το 1990 έως και το 2012, το στερεότυπο της «ξανθιάς – πετυχημένης» φλέρταρε με εκείνο του ανέκδοτου, με τους παράγοντες εξουσίας να επιλέγουν ένα «ανέκδοτο» στην θέση του συνοδηγού!
Δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, αλλά πόσα παιδιά ηλικίας 17 χρονών, ξέρουν πότε και γιατί ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες; Πόσα παιδιά γνωρίζουν τελειώνοντας το σχολείο ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε το Θέατρο; Πόσα παιδιά ξέρουν ποιος ήταν ο Σοφοκλής, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας; Πόσα παιδιά ξέρουν τους τεράστιους συμβολισμούς που αφορούν στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη του;
Αν όσοι σπεύδουν να κατασπαράξουν σήμερα το ομολογουμένως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αφελές σχόλιο ενός κοριτσιού, μπορούν να ισχυριστούν ότι επιχείρησαν με την ίδια ένταση, να παιδεύσουν, να διαφωτίσουν, να υιοθετήσουν τα ολυμπιακά ιδεώδη από τον μικρόκοσμο τους και να τα μεταλαμπαδεύσουν με την στάση ζωής τους στην μεγάλη ολυμπιακή οικογένεια των χωρών και των αθλητών;

Τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας. Η προσπάθεια, ο αγώνας, ο ανταγωνισμός, η φιλοδοξία, η άμιλλα, η αποδοκιμασία, η αποτυχία, η ευτυχία, η αφθονία, είναι αρχές, καταστάσεις και συναισθήματα που εμείς τους τα διδάσκουμε και εμείς τα προετοιμάζουμε με τρόπο ώστε να είναι πανέτοιμοι για την στιγμή της μάχης.

Η προς το παρόν συντριβή των ονείρων της αθλήτριας πριν καν μπει στην διαδικασία διεκδίκησης θέσης, ας γίνει μάθημα έτσι ώστε:

Να μάθουν αρκετοί ότι δεν αρκεί να γυμνάζεις μόνο τετρακέφαλους και δικέφαλους για να διεκδικήσεις το ξεχωριστό, πρέπει να γυμνάζεις και το μυαλό με την ίδια ένταση και την ίδια συνέπεια.

Το ολυμπιακό πνεύμα δεν μπορεί μια Βούλα να το διασύρει, έχουν φροντίσει για το διασυρμό του εκείνοι οι παράγοντες που κόπτονται σήμερα για να το προφυλάξουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης