Διαδικτυώτες και Διαδικτυώτισσες…

Διαδικτυώτες και Διαδικτυώτισσες… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(το επαναλαμβάνω, σε στυλ «πολιτικός ηγέτης, που έχω βγει στην εξέδρα τού Πεδίου τού Άρεως και χαιρετώ το αλαλάζον πλήθος που με αποθεώνει»).

Να ’μαστε πάλι μαζί, με την αγαπημένη σας στήλη «Τα Τουϊτέρατα», την οποία διαβάζετε μανιωδώς καθημερινά και νοσταλγείτε μανιωδώς τα Σαββατοκύριακα.

Το σοσιαλ-μιντιακό «Κορυφαίο Δέκα» είναι και σήμερα κοντά σας, λοιπόν, αποτελούμενο από ατάκες δικές σας• ατάκες που σταχυολόγησα γύρω από την παρουσία τού αντιπροέδρου τής Νέας Δημοκρατίας, Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη, στην αντισυστημική εκπομπή «Ελληνοφρένεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός από μόνο του προκάλεσε έναν διχασμό ακόμη και μεταξύ των τηλεθεατών που έχουν αριστερές πεποιθήσεις• άλλοι διατύπωσαν την άποψη ότι η «Ελληνοφρένεια» δεν έπρεπε να φιλοξενήσει (και μ’ αυτόν τον τρόπο να «ξεπλύνει» τον ακροδεξιό Γεωργιάδη) και άλλοι ισχυρίστηκαν ότι «Καλά έκανε ο “τσολιάς” που έφερε στο στούντιο τον απεχθή “Μπουμπούκο” και τον εξευτίλισε».

Σε αυτό το δίλημμα θα πάρω θέση κι εγώ, αφού πρώτα δούμε μαζί το «Κορυφαίο Δέκα». Ραντεβού στο ΥστερόΓιωργο!


Κι ο μαρκήσιος ντε Σαντ από φωτοσοπάς ξεκίνησε…


Με ΥΓΕΙΑ!

Κι αφού μιλάμε για τον αντιπρόεδρο τού Κούλη: κουλέτο.

Γιατί, το όνομα «Άδωνις» δεν έχει εκφυλιστεί;

Φώναξέ τον και ξετίναξέ τον, που θα ’λεγε κι ο Σουρής…

«… κομμμουνισταράδες…». Με τρία «μ».
Εξέφυγε το «μ» από το «μίσος» και πήγε να χωθεί στον κομμουνισμό.


Κι όταν αλλάζει ο καιρός
πώς με πονάει
τού ναζιστή σου η μαχαιριά…




Το «Βήμα» τού Μαρινάκη εννοείς;


Τι να πω..; Τόση γυμναστική για να μάθει να κάνει «σφυροδρέπανα» στον εαυτό του…;

Τα Νοικοκυρεμένα που μισούν οι «νοικοκυραίοι».


ΥστερόΓιωργο…:

Σάς υποσχέθηκα μία απάντηση στο δίλημμα που προέκυψε από τις τοποθετήσεις σας στα social media: «Καλείς έναν φασίστα στην εκπομπή σου;» (εξαιρώ από τον προσδιορισμό «φασίστας» τον Σπυρίδωνα-Άδωνη Γεωργιάδη, ώστε να μην ξεστρατίσει η κουβέντα μας σε ατέρμονες ατραπούς).
Λοιπόν, εγώ -ως Δημοκράτης που είμαι, και κατ’ εξοχήν άνθρωπος τού Διαλόγου, τής Συζήτησης, τής Ανταλλαγής Απόψεων- θα τασσόμουν υπέρ τού καλέσματος ενός φασίστα σε εκπομπή μου, αν δεν υπήρχε μία κομβικής σημασίας λεπτομέρεια, η οποία εν τέλει με καθιστά αρνητικό.
Ποια είν’ αυτή η τόσο σοβαρή λεπτομέρεια…;

Είναι η αρχέγονη εξάρτηση τού ανθρώπου από την Εικόνα• διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Όραση είναι η σημαντικότερη αίσθηση• ακριβώς γι’ αυτό υπάρχουν και φράσεις όπως «(Πρόσεχε) το παιδί σαν τα μάτια σου» (βέβαια, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, στην περίπτωση τού Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη, θα μπορούσαμε να λέμε «…το παιδί και τ’ αφτιά σου», καθώς δεν αντέχονται οι τσιρίδες του).
Επανέρχομαι, όμως, στην Όραση…

Ακριβώς επειδή η Εικόνα αποτελεί Διαφήμιση, ακριβώς επειδή η Εικόνα ασκεί στον Μέσο Άνθρωπο μία ακαταμάχητη γοητεία, δεν καλείς έναν φασίστα στην εκπομπή σου, διότι αν το κάνεις, διαφημίζεις τον φασίστα, διαφημίζεις τον Φασισμό.

Θα μπορούσα να τεκμηριώσω την άποψη που εκφράζω με πλημμυρίδα επιχειρημάτων τα οποία πηγάζουν από την Ψυχολογία, την Κοινωνιολογία, την Επικοινωνία, το Μάρκετινγκ, τη Διαφήμιση.
Θεωρώ ότι θα ήταν πλατειασμός• ήδη, οι νοούντες νοήτωσαν*.

(* για όσους δεν το γνωρίζετε,
να αναφέρω ότι η φράση «οι νοούντες νοήτωσαν»
δεν είναι τίποτε άλλο από τον Πληθυντικό τού πασίγνωστου «Ο νοών νοείτω»)!

Αυτά για σήμερα…

Για μία ακόμη φορά φτάσαμε στην Αρχή Μας,
που για όλους τούς υπόλοιπους είναι το «τέλος».
Και το μόνο που απομένει,
είναι η στερεότυπη και -πάνω απ’ όλα- αγαπημένη προτροπή..:
Φωτίστε το βλέμμα σας με την πόλη που φλέγεται.

Γεια Χαρά…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης