Αλλαγή σελίδας επιχειρείται στον κλάδο των ΜΜΕ, με αφετηρία την πώληση του 19,6% του Μega, το αδιέξοδο που διαπιστώνεται στον ΕΔΟΕΑΠ, με δεύτερο βήμα τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και νέα απειλή για Μαύρο στην ΕΡΤ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1.-Η πώληση των μετοχών του ΜEGA, ήδη έχει προκαλέσει καταγγελίες για τη στάση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς το ύψος του τιμήματος και τα παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων, τα οποία συνεχίζονται από την Κυβέρνηση και τους μετόχους.

2.-Η υπόθεση με το non paper της Κυβέρνησης για τα θέματα του Eurogroup και η επίθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, έρχεται να προστεθεί στις συνεντεύξεις Franchise, που μεταδίδονται τον τελευταίο καιρό από διάφορες ενημερωτικές ζώνες. Αποκορύφωμα της ιστορίας η χθεσινή εκπομπή στην ΕΡΤ 3 με τον παρουσιαστή να κάνει επίλογο  δήθεν με χιούμορ, αλλά που μάλλον κάτι άλλο έκρυβε, όταν ανέφερε ότι ο υφιστάμενος πήρε συνέντευξη από τον προϊστάμενό του!.

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ 7-8 Ιουνίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3.-Στις διεργασίες για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ φαίνεται καθαρά ότι στελέχη του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν βγει προς άγρα αποστατών, από άλλες αριστερές παρατάξεις και πρόσωπα που απηχούσαν θέσεις κριτικές απέναντι στα μνημόνια και τον Σύριζα (Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΕ κ.λπ.).

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα,

να μπλοκάρουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών 3-5 μηνών:

-48ΩΡΗ στο Ρ/σ Στο Κόκκινο

-και άλλη μία που εκκρεμεί στην Αυγή.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στην ΕΡΤ, όπου προσπαθούν να μαζέψουν, όπως-όπως, την κρίση που σοβεί μεταξύ των εργαζομένων, με την ΚΥΑ των συμψηφισμών.

Η επιχείρηση αποστασία για να κρατήσουν κάποια λευκά κολάρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση τις καρέκλες τους είναι και επακόλουθο των τελευταίων προαγωγών, με αφορμή τις οποίες:

– ένα στέλεχος υποχρεώθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, παρά την προσφορά του στα ραδιόφωνα της περιφέρειας,

– αντικαταστάθηκε ο επιτυχημένος προϊστάμενος της ΕΡΑ σπορ.

Το ίδιο συνέβη και με τον διευθυντή του Α΄ προγράμματος της ΕΡΑ, ο οποίος καθαιρέθηκε. Πρόκειται όμως για τον εκφωνητή του τελευταίου δελτίου ειδήσεων, ο οποίος πριν μπουν στην ΕΡΤ τα ΜΑΤ, συνελήφθη μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και αφέθησαν ελεύθεροι από τη ΓΑΔΑ τα ξημερώματα, με την παρέμβαση βουλευτή του Σύριζα που έχει παραιτηθεί, νομικών και μέλους του σημερινού προεδρείου της ΕΣΗΕΑ.

Την ίδια ώρα η ΝΔ φλερτάρει με την ιδέα για να ξανακλείσει την ΕΡΤ αν γίνει κυβέρνηση. Από τη μια βουλευτής με παρελθόν και τσεκούρι και από δίπλα του το δεξί χέρι του Σαμαρά, δεν χάνουν ευκαιρία να μιλάνε για μια μικρή ή καθόλου ΕΡΤ.

4.Καταπέλτης για τη θητεία Τρίμη και Αντωνιάδου είναι η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, η οποία επισημαίνει:

– εκταμίευση 170.000 ευρώ για έργα βιτρίνας στον 7ο όροφο, με το ΤΕΕ να διαπιστώνει κακοτεχνίες και έγγραφα να αποκαλύπτουν ότι οι εργασίες έγιναν με συμβόλαια και όρους που δεν έχουν εγκριθεί από το τότε ΔΣ.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει ζημιά, τονίζεται στην έκθεση, που πρέπει να ερευνηθεί με όλες τις ενδεδειγμένες νομικές και δικαστικές ενέργειες,

-πρόστιμο 170.000 ευρώ που έχει επιβάλει το Υπουργείο Οικονομίας στην Ένωση για παραβιάσεις όρων στην επιμόρφωση ανέργων την περίοδο 2014-5.

4.-Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, ο γνωστός και ως πρόεδρος της ομοσπονδίας Δ. Κουμπιάς, προσπαθεί να περάσει ασφαλιστική ρύθμιση, ώστε να συγκαλυφθεί υπόθεση διοικητικού στελέχους του ΕΔΟΕΑΠ, που δηλώνει άνεργο αλλά διατηρεί ζαχαροπλαστείο, με επιδότηση που εξασφάλισε από κοινοτικό πρόγραμμα ως… δημοσιογράφος.

5. Τα προβλήματα ρευστότητας που επικρατούν στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν οδηγήσει σε περιορισμό -αν όχι διακοπή- εξόφλησης οφειλών, παροχών κ.λπ. Το ταμείο έχει δεν έχει 200.000 ευρώ για τα τρέχοντα.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει στα κρύα του λουτρού τους δικούς της, στο προεδρείο του οργανισμού. Δεν τους δίνει το δάνειο που ζήτησαν.

Τα θέματα αυτά, μαζί με την επερχόμενη μείωση των επικουρήσεων, λόγω της απαίτησης των καναλαρχών να εφαρμοσθούν οι κρατήσεις που ισχύουν στον ΕΦΚΑ, έχουν προκαλέσει ήδη έντονη ανησυχία εργαζομένων και συνταξιούχων.

Σε μια κρίση πανικού η εταιρεία των Φιλικών στο κλάδο έχει βρει τον ευεργέτη της στη διαπλοκή.

Το θέμα, όμως, είναι ότι αυτή δεν έχει αποφασίσει ακόμη ανάμεσα στην ενημέρωση και το Survivor.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης