Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών με ανακοίνωση του αποχαιρέτησε τον Γιώργο Καστρινάκη, ο οποίος έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

H ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, με θλίψη και οδύνη ανακοινώνει την πρόωρη απώλεια του συναδέλφου μας και μέλους του ΠΣΑΤ Γιώργου Καστρινάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαχητής της ζωής, αγωνιστής, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος ο Γιώργος Καστρινάκης, άφησε το δικό του ξεχωριστό και πολύτιμο στίγμα, σε μια διαδρομή όπου ξεχώρισε το ήθος, η ευγένεια, η συναδελφικότητα και ο διαρκής αγώνας του για τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας.

Ως ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, αλλά και ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, αφιέρωσε τη ζωή του στην διεκδίκηση και τον αγώνα για την επίλυση σειράς προβλημάτων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Γεννήθηκε το 1956 στο Στύλο Αποκορώνου Χανίων και το 1974 εισήχθη στο Νομικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο χρόνια νωρίτερα (1972) και σε ηλικία 16 ετών, ξεκίνησε το ταξίδι του στη δημοσιογραφία, ως αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Ακολούθησαν οι εφημερίδες «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΝΩΜΗ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», ενώ εργάστηκε επίσης στην ΕΡΤ 2 και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Από το 1992 έως το 2004 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του ΠΣΑΤ και των οργάνων του , Κοσμήτορας το 1994-1998 και Ειδικός Γραμματέας το 1998-2001.

Διετέλεσε επίσης μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων της ΕΡΑ και της «Ραδιοτηλεόρασης», μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.

Μέρος της πολυσχιδούς δραστηριότητας του, αφιερώθηκε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, νομαρχιακός σύμβουλος και περιφερειακός σύμβουλος Βορείου τομέα στην Περιφέρεια Αττικής όπου, το 2010, εκλέχτηκε με τους περισσότερους πανελλαδικά σταυρούς (13.754), ενώ υπήρξε και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Το 1985 και σε ηλικία 29 ετών, η ολική νεφρική ανεπάρκεια του «σημάδεψε» το υπόλοιπο του βίου του. Ασθένεια που όχι δεν τον πτόησε, αλλά τον «όπλισε» με τέτοιο τρόπο και αποφασιστικότητα, μοναδική.

Τέσσερα χρόνια μετά (1989) εκδίδει το βιβλίο «Θέλω να ζήσω», προσωπικό του βίωμα, που επανεκδόθηκε 15 φορές συνολικά και αποτέλεσε το φάρο των αγώνων του, όπως αυτός ήξερε να τους δίνει με τον γενναίο και ακατάβλητο χαρακτήρα του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συλλυπείται θερμά την σύζυγο του, την κόρη του και τους οικείους του, για τον πρόωρο χαμό του φίλου και συναδέλφου μας Γιώργου Καστρινάκη.

Καλό ταξίδι Γιώργη!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης