Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ο φακός του zougla.gr βρέθηκε στο εκθεσιακό περίπτερο του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, ενός δημοσιογραφικού ομίλου, ο οποίος στοχεύει στην παραγωγή ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας, την ιστορία, τις παραδόσεις αλλά και την επικαιρότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διεθύνων σύμβουλος του οργανισμού Πρόδρομος Κοφσανίδης παρουσίασε στον φακό του zougla.gr τον οργανισμό.  

Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων

 Ο Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων μετρά ήδη αρκετά χρόνια λειτουργίας και πορείας, μιας και ιδρύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2001. Στόχος της δημιουργίας αυτού του εγχειρήματος ήταν η αναβάθμιση της έρευνας και η παροχή βοήθειας σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν, αλλά δεν είχαν τα εργαλεία! Σκοπός του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων είναι να υποστηρίξει όσους θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα και την αναζήτηση πάνω στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να αφυπνίσει συνειδήσεις, να προβληματίσει τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και 17 χρόνια πρωτοπορεί σε διάφορους τομείς έρευνας και δραστηριοτήτων στην πατρίδα μας, ενώ ασχολείται με όλα τα κοινωνικά και παγκόσμια γεγονότα που απασχολούν τον καθένα από μας. Ο Οργανισμός έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και έχει πολλούς συνεργάτες ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, οι οποίοι συνεισφέρουν στις έρευνές του.

Η επίτευξή του συνίσταται κυρίως στην μέσα από εργασίες, μελέτες και έρευνες καθώς και αναζήτηση και προώθηση της αλήθειας, στην παραγωγή πολιτισμού και στην αφύπνιση του κόσμου. Αναλυτικότερα επιδιώκεται η διάδοση των ιδεών που πρεσβεύει η εταιρία και των θεμάτων που ερευνά, με γνωστοποίηση στο κοινό.

Από το 2012, λειτουργεί κανονικά το πρόγραμμα Web Tv, που προβάλεται και μέσα από τα περιφερειακά ψηφιακά κανάλια: ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη), ALERT TV (Αττική και Αθήνα), ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), SUPER B (Πελοπόννησος), AIGAIO TV (Δωδεκάνησα) καθώς και στο COSMOTE TV σε όλη την Ελλάδα μέσα από την συχνότητα του ALERT TV και AIGAIO TV, με μεγάλη επιτυχία.

Το έργο του ΕΟΕ συμπληρώνουν οι εκδόσεις του, κυρίως μυθιστορήματα, όπως «Ομίχλη και Τριαντάφυλλα» και «Τσάντα Πράντα». Πολλά βίντεο-παρεμβάσεις στα δημόσια πράγματα καθώς και ντοκιμαντέρ με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, όπως π.χ. το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Εμφύλιος στα χωριά του Γράμμου», το «Στοιχειωμένη Θεσσαλονίκη», το «Σκωτία, η χώρα των Ελλήνων-Βρετανία, η Υπερβόρεια Ελλάς» αλλά και η θρυλική τριλογία για το 2012 («21-12-2012:Η Αρχή του Τέλους», «Τι είναι Θεός» και το «21-12-2012: Μια νέα Αρχή»). Η παραγωγή των ντοκιμαντέρ και των βίντεο του Οργανισμού γίνεται μέσω της «History Moments by EOE».

Επίσης από τα μέσα του 2017 λειτουργεί και το πρόγραμμα του ραδιοφώνου του Οργανισμού, με ταυτότητα ενημερωτικού μαγκαζίνου. Τέλος από τον Μαΐο του 2018 ο Οργανισμός έχει το δικό του τηλεοπτικό κανάλι, το EOE Channel. Με εκπαιδευτικό, ερευνητικό, επιστημονικό και ταξιδιωτικό περιεχόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το πρώτο Ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης