Χρήστος Μαζάνης 

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες το σεμινάριο που διοργάνωσε ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕuroparlTV).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σεμινάριο συμμετείχαν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής ενημέρωσης από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του workshop παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων προτάσεις για τρόπους συνεργασίας μεταξύ του EuroparlTV και των εκπροσώπων των ΜΜΕ που συμμετείχαν.

Παράλληλα οι υπεύθυνοι του διαδικτυακού τηλεοπτικού σταθμού της Ευρωβουλής παρουσίασαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο αυτός λειτουργεί.

Tο social media strategy αλλά και το web marketing ήταν επίσης στην ατζέντα του σεμιναρίου, ενώ δεν έλειψε και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των εκπροσώπων websites και web ΤVs.

Το zougla.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από το workshop, ως το πρώτο ενημερωτικό portal στην Ελλάδα, συνεργαζόμενο μάλιστα τον τελευταίο χρόνο με το διαδικτυακό κανάλι της Ευρωβουλής.


(Στην ιστοσελίδα του EuroparlTV αναφέρεται η συνεργασία με το zougla.gr)
 

Σχετικά με τον EuroparlTV

Ο EuroparlTV είναι ο διαδικτυακός τηλεοπτικός σταθμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος του είναι να ενημερώνει τους πολίτες της ΕΕ για τις δραστηριότητες του Κοινοβουλίου και για τον τρόπο που οι βουλευτές του διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις και εγκρίνουν νόμους που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη.

Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει ρέουσα μετάδοση (live streaming) κοινοβουλευτικών συνόδων και συνεδριάσεων επιτροπών, προγράμματα ειδήσεων και συζητήσεων, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο. Σε όλα τα βίντεο είναι διαθέσιμοι υπότιτλοι στις 22 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα διάφορα κανάλια του EuroparlTV χωρίζονται σε τρεις κύριες ομάδες, που απευθύνονται σε διαφορετικά ακροατήρια: Νέα του Κοινοβουλίου, Κοινοβούλιο των Νέων και Ανακαλύψτε το Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εξωτερικούς πόρους για την καθημερινή λειτουργία του EuroparlTV. Στη βάση των αποτελεσμάτων ενός ανοικτού διαγωνισμού που οργάνωσε το Κοινοβούλιο, δύο εξωτερικές επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες για την παραγωγή του περιεχομένου και τις τεχνικές πτυχές του EuroparlTV. Ένας χάρτης της σύνταξης ορίζει τις αρχές στις οποίες βασίζεται ο σταθμός και μια συμβουλευτική επιτροπή, που αποτελείται από βουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων, βοηθά ώστε να εξασφαλίζεται ο σεβασμός στον χάρτη αυτόν.

Η παρακολούθηση του EuroparlTV είναι δυνατή για όλους όσους διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, τα προγράμματα του EuroparlTV είναι διαθέσιμα μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών και οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν βίντεο με τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω των ιστοθέσεών τους, με τη βοήθεια κωδικών ενσωμάτωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης