Τρίωρη στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους του βορείου Αιγαίου κήρυξε για αύριο, Τετάρτη 16 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. «Οι συνάδελφοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, στην οποία τονίζεται πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΕΠΗΝ, ήδη, έχει ενημερώσει ενδελεχώς τα αρμόδια υπουργεία για τα γεγονότα και έχει καλέσει τους εκπροσώπους των Αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στάση εργασίας έχει κηρύξει για αύριο, με την κάλυψη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, και το Διοικητικό Συμβούλιο τoυ Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ύβρεις, τις απειλές, τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι άνθρωποι του Τύπου της Λέσβου το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το ΣΕΜΜΕΛ ήταν και παραμένει σταθερά απέναντι σε φαινόμενα εκφοβισμού της κοινωνίας και των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα, όπως και κάθε άλλου είδους ύβρεις ,απειλές, τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις από οποιονδήποτε και αν προέρχονται κατά συναδέλφων και πολιτών και καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες του νησιού μας να μην υποτιμήσουν το φασιστικό αυτό φαινόμενο και να αγωνίζονται για τη προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους, κατά τη διάρκεια της άσκησης της εργασίας τους».

«Οι άνθρωποι του Τύπου στη Λέσβο δεν πρόκειται να καμφθούν από απειλές και επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τής ενημέρωσης. Είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αλλά και οι δικαστικές Αρχές να ασχοληθούν συστηματικά και να δώσουν ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους, αντιμετωπίζοντας ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου είναι υπόθεση όλων και προπάντων της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση των εγαζομένων στα ΜΜΕ της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αύριο το πρωί αντιπροσωπεία δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων σε ΜΜΕ στη Μυτιλήνη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις στις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες θα καταθέσουν στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης