Ο εφετινός στόχος για τα έσοδα από τον τουρισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς είχε τεθεί από τους φορείς του κλάδου στα 14,5 δισ. ευρώ.

Τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ για τις τουριστικές εισπράξεις του εξαμήνου σύμφωνα με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καταγράφηκε άνοδος του πλεονάσματος του ταξιδιωτικού ισοζυγίου κατά 257 εκατ. ευρώ, καθώς τον Ιούνιο οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 13% και 14,2% αντίστοιχα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά τα έσοδα για το εξάμηνο ανέρχονται σε 4,11 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 273 εκατ. συγκριτικά με πέρυσι (3,84 δισ. ευρώ). Το θετικό είναι όμως, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, πως τα έσοδα πλησίασαν εκ νέου αυτά του 2015 (4,17 δισ.), εξέλιξη που ανεβάζει τις προσδοκίες για το εφετινό «καλάθι» των εισπράξεων.

Επιχειρηματίες του τουρισμού προβλέπουν πως η άνοδος θα είναι ακόμη πιο υψηλή στα αποτελέσματα του Ιουλίου και του Αυγούστου, οπότε και καταγράφηκε η μεγαλύτερη κίνηση τουριστών από το εξωτερικό.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλείς προορισμούς εμφανίζουν ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού οριακές πληρότητες, ενώ και οι τιμές -ειδικά στα rooms to let- έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι λόγω της υψηλής ζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι κρατήσεις από tour operators του εξωτερικού προμηνύουν πως και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει αυξημένη κίνηση, ενώ η εφετινή σεζόν αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης