Άλμα άνω του 4% σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καθώς βελτιώθηκε το κλίμα ύστερα από τα πρόσφατα σχόλια του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 4,09% στις 2.654,88 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 4,89% στις 7.748,82 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, σημείωσε άλμα κατά 5,2% στις 1.314,94 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 422 δις γουάν (περίπου 61 δισ. δολάρια) από τα 287 δισ. γουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Την Παρασκευή, ο Λιου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από εγχώρια μέσα ενημέρωσης για φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου, όπου τόνισε την ανθεκτικότητα και τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας. Οι προηγούμενες διορθώσεις και μαζικές ρευστοποιήσεις στη χρηματιστηριακή αγορά δημιούργησαν καλές επενδυτικές ευκαιρίες μακροπρόθεσμα και οδηγούν σε υγιή ανάπτυξη τη χρηματιστηριακή αγορά, δήλωσε ο Λιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης