Η Βρετανία αναζητά άλλες χώρες για να προμηθεύεται φυσικό αέριο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο για την ενεργειακή ασφάλειά μας αλλά και το ευρύτερο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας» είπε η Μέι όταν ρωτήθηκε από βουλευτές, κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος η Βρετανία παρέλαβε υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία και, συνολικά στην Ευρώπη, το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνεται προέρχεται από τη Ρωσία.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει Αμερικανούς αξιωματούχους για τη σοβαρότητα του ζητήματος και θα συνεργαστεί με «όποιον είναι στην (αμερικανική) κυβέρνηση» ώστε να τηρηθεί μια “σκληρή γραμμή” απέναντι στη Ρωσία.

Έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε για την ανταπόκριση που έλαβε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον που απολύθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες ώρες πριν καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε δηλώσει ότι η Ρωσία ευθύνεται πιθανότατα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τίλερσον πράγματι έκανε ένα ηχηρό σχόλιο μετά το επεισόδιο αυτό και είμαι βέβαιη ότι θα συνεργαστούμε με τον αντικαταστάτη του για να διασφαλίσουμε ότι η Αμερική θα είναι ένας από αυτούς του συμμάχους που θα σταθούν στο πλευρό μας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης