Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα σήμερα, αλλά επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια αργότερα εφέτος, παρά τον ιδιαίτερα χαμηλό πληθωρισμό στη χώρα.

Η ανάκαμψη της νορβηγικής οικονομίας φαίνεται να είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνη με την εικόνα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πολιτικής τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας διατήρησε το επιτόκιο καταθέσεων σε ιστορικό χαμηλό των 0,5%, επαναδιατυπώνοντας ότι «το βασικό επιτόκιο πιθανότατα θα αυξηθεί μετά το καλοκαίρι του 2018».

Εάν η κεντρική τράπεζα αυξήσει τα επιτόκια εφέτος, πιθανώς θα το κάνει πριν από την ΕΚΤ, καθώς οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν αναμένουν η ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια πριν από το 2019.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, άφησε να εννοηθεί χθες ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων από τα μέσα του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε τις εκτιμήσεις της για τις μελλοντικές κινήσεις των επιτοκίων παρά τον χαμηλό πληθωρισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης