Στο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ από την Ιταλία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του προς ιταλούς δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Αν δεχθούμε την παρέκκλιση του ιταλικού προϋπολογισμού από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ορισμένες χώρες θα μας προπηλάκιζαν με την κατηγορία ότι είμαστε υπερβολικά ευέλικτοι με την Ιταλία», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η δυναμική της ιταλικής δημόσιας οικονομίας «τον κάνει να ανησυχεί ιδιαίτερα», αλλά υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν προκαταλήψεις» και ότι «με την Ιταλία θα αναπτυχθεί συζήτηση, όπως γίνεται και με όλες τις άλλες χώρες».

«Δεν θέλω να σχολιάσω τα μέτρα του ιταλικού προϋπολογισμού. Ασχολούμαι με τον τελικό ισολογισμό εσόδων και εξόδων. Δεν θα υπεισέλθουμε στα περιεχόμενα, διότι θα γινόμασταν στόχος επιθέσεων», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάντως τόνισε ότι «δεν θεωρεί πως στην αυριανή σύνοδο κορυφής η Ιταλία πρέπει να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου», διότι «πρώτα υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί». «Η Ιταλία χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη την Ιταλία», τόνισε τέλος ο επικεφαλής της Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης