Με ανοιχτό το θέμα του ΕΝΦΙΑ, κάποιες αποκλίσεις στα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά, αλλά και στο εργασιακό, θα συνεχιστούν αύριο το πρωί οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε πως οι συζητήσεις πάνε πολύ καλά, αναφέροντας: Είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το SLA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η ελληνική πλευρά περιμένει το νέο draft του κειμένου αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το αργότερο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ σημείωσε ότι δεν πρόκειται δεν υπάρξει πρόβλημα στο SLA.

Σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά θέματα της αυριανής διαπραγμάτευσης, ο ΕΝΦΙΑ θα συζητηθεί αύριο όπως και το δημοσιονομικό, «εκεί που υπάρχουν αποκλίσεις για τις προβλέψεις» όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Αναφορικά με τα χρηματοοικονομικά, στόχος είναι να υπάρξει περισσότερη σύγκλιση σε κάποια θέματα που εντοπίστηκαν, όπως σημείωσε ο ίδιος. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα “ανοιχτά” θέματα για τις αλλαγές στον εξωδικαστικό είναι λιγότερα ενώ περισσότερα είναι για τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις του Capital, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι θα γίνει με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, σημείωσε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τεθεί το θέμα της παράτασης του νόμου Κατσέλη ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για τις φοροαπαλλαγές στην πώληση δανείων προς τα funds, που ζητάνε οι θεσμοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης