«Η ελληνική μονάδα της Dixons δείχνει πώς μπορείς να ευημερήσεις στη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Bloomberg που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο η Κωτσόβολος κατάφερε να γίνει μια κερδοφόρος επιχείρηση, ενώ φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Ανδρέα Αθανασόπουλου.

«Για να αντιστρέψουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας έπρεπε είτε να συρρικνώσουμε όλες μας τις δραστηριότητες για να τις κάνουμε πιο μικρές και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πιο κερδοφόρες, είτε να προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε τα μεγέθη μας κερδίζοντας από τις οικονομίες κλίμακας και τις οικονομίες φάσματος», εξηγεί ο κ. Αθανασόπουλος. Η εταιρεία επέλεξε να κάνει το δεύτερο και το στοίχημα απέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το σύνολο της χρήσης που λήγει τον Απρίλιο, η Κωτσόβολος αναμένει κέρδη 13 εκατ. ευρώ, αντιστρέφοντας ζημιές 5,2 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2013, όταν ανέλαβε το τιμόνι της ο Α. Αθανασόπουλος.
Η ανάκαμψη βοήθησε την εταιρεία να γίνει η θυγατρική του λονδρέζικου ομίλου με τις υψηλότερες επιδόσεις, αφού κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι εταιρείες όπως η Κωτσόβολος διαπιστώνουν ότι με τη σωστή στρατηγική υπάρχει περιθώριο για κέρδη στην Ελλάδα παρά την καταβαράθρωση της οικονομίας με απώλεια του 26% του ΑΕΠ από το 2008 και συρρίκνωση του κλάδου λιανικής κατά 54%.

Η Κωτσόβολος το κατάφερε αυτό μέσω των επενδύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες που προσαρμόστηκαν σε μια αγορά που είναι πιο ευαίσθητη απέναντι στο κόστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδιώξαμε «να αξιοποιήσουμε το αποτύπωμά μας και να πουλήσουμε περισσότερα προϊόντα αλλά και περισσότερες υπηρεσίες σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων», είπε ο κ. Αθανασόπουλος. Χρησιμοποίησε επίσης την τεχνολογία για να ενισχύσει τη δυνατότητα περιορισμού του κόστους για τους καταναλωτές από πλευράς χρήσης ηλεκτρισμού, νερού και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με το κόστος.

«Η ικανότητά μας να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των παγίων μιας οικογένεια μέσω της επέκτασης των εγγυήσεών μας έπαιξε επίσης καταλυτικό ρόλο στα επιτεύγματά μας», είπε ο κ. Αθανασόπουλος.

Η Κωτσόβολος τετραπλασίασε τις επενδύσεις της μεταξύ 2013 και Απρίλιο του 2017. Στη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης ενδέχεται να εφαρμόζει ένα πρόσθετο επενδυτικό σχέδιο 4 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης